2019. augusztus 30., péntek

Készen, amennyire lehet


Hát mit mondjak, véget ért a vakáció. Ha őszinte gyermek volnék, most ordítanék, toporzékolnék, de lássuk be, egyszer minden véget ér, szóval ez van, fel kell tudni dolgozni. 

Ma már üzent az SZKAnyu (nem SZMK, azt tudtátok? Szülői Munka Közösség (leírni nem biztos, hogy így kell) a facebook csoportba, hogy az ofő nem tud még beírni a Krétába, ezért rajta keresztül izeni meg a legelső tudnivalókat a HatBéseknek Úristen, még most voltak ELsőBések, miért ő miért rohan az idő??????. Olyan régen foglalkoztam iskolás dolgokkal, hogy egy töredék másodpercig azt hittem, az ofő még Kréta szigetén, egy tavernából üzen, vagyis nem üzen, de nem. 

Rékáéknak új termük lesz, pedig valahogy azt hittem, felsőben már négy évre kapnak tantermet. Á, az túl egyszerű lenne. Réka motyogott valami kanáriról, ami az ajtó fölötti üvegre van ragasztva, hogy az hogy fog neki hiányozni....na ez legyen a legnagyobb problémánk. Szóval átköltöznek a Nyolcasba, szerintem a Nyolcadikosok helyére. Állítólag picit nagyobb terem, mint a mostani. Egyébként semmi új infó nem volt, üres táskát kell vinni a könyveknek, tízórait, első négy óra ofős, évzáró nyolctól, fél 12-től végeznek.

Mivel Zalán CIA vagy FBI osztályba jár, most pontosan nem tudom, de a Titkosszolgálatok működtetik, mert soha semmi infó ki nem szivárog. Majd első nap reggel, az évnyitó után a kezembe nyomnak egy csomó paksamétát, amit másnapra kitöltve vissza kell vinni. Ilyenkor nyilatkozunk ebédről és kötelező tesikről. Annak mondjuk örülök, hogy már csak egy évnyitó lesz a mostanin kívül Zalán ofőjével, bár ezzel is óvatosan kell bánni, mert ki tudja, milyen rémet kapunk felsőben. A rémálmom, hogy egy német szakos lesz, hát jujjjj....


Az új tanévben egy teherrel kevesebb lesz rajtam, Réka ebédjét hozza majd a futár ételhordóban minden nap. Ugyanúgy, ahogy már a vakációban is. Vagy ezt már írtam??? Akkor bocs.

Lesz még egy kaja bevásárlás, aminél szem előtt tartom, hogy mit csomagolok majd nekik tízóraira, hogy kellőképpen változatos és finom legyen. Megterveztem már, mi lesz a vacsora jövő héten, remélem, megvan még a cetli amire írtam. Ilyesmi, hogy hamburger- sült krumpli, mozzarellás-paradicsomos csirkemell - rizs, borsófőzi rántott husi, melegszendvics. Jó lenne viszonylag egészséges és finom falatokat eléjük tenni, amiket meg is esznek. 

Rékának nem sikerült a minap zárt cipőt venni (sportcipőt), valahogy egyik sem volt igazi, talán holnap még nem fagy be a fenekünk, van még idő. RékaCica végül nem olvasta ki a kötelezőt és nem tanulta meg a német szóanyagot, hát lelke rajta. Az biztos,hogy ha az ofő kiszúrja, hogy nem vágta be a fél csoport vagy még kevesebben, nem lesz boldog.

Utolsó simítások része, hogy tegnap már ágyneműt cseréltem, azon túl vagyunk. Még ki kell takarítani a hétvégén, vasárnap főzök ebédet, jó sokat. Strandra is készültünk, Réka polcai és a falvédők sincsenek felfúrva, áfonyás muffint és kuglófot is terveztem sütni....de lehet, inkább kakaós csiga lesz. 

Isten veled, vakáció, jó volt veled! Jön a hatodik osztály és a harmadik osztály. Nem tudok nagyobb változásokról eddig, Rékáék nyomják a németet, ahogy csak lehet és bejön az informatika, mint új tantárgy. (A másik, sima osztálynak már tavaly elkezdődött.) Zalánék pedig elkezdik németül tanulni a környezetet, de ez nem lehet nagyon komoly és kemény, merthogy németül viszont még nem tudnak. Hát érdekes lesz. Biztosan sok fog bővülni a német szókincsem ebben a tanévben.....

Tesi tekintetében öt sima tesi van Rékáéknak felsőben, ebből 2  váltható ki, ha valaki versenysportoló. Zalánéknál alsóban van vízilabda, atlétika a 3 kötelező tesin túl (talán karate és tánc is) , még pontosan nem tudom, milyen választék van mostanában 3-4 osztályban. 

Zalán idén sem kezdi el zenei tanulmányait, úgyhogy belőle már nem lesz muzsikus, Réka viszont folytatja a Fuvolát, asszem másodikos lesz, de ebben béna vagyok. Ötödik éve fog zenét tanulni, kétszer volt előkészítős és hangszert is váltott, úgyhogy így másodikos. Ennek végülis semmi jelentősége. Esetleg annyi, hogy utolsó éves szolfézsből, ebből heti két órája van, kamara egy és hangszer kettő. Plusz az otthoni gyakorlás....

A poén, hogy a nyáron zárva volt a hangszer szerviz, úgyhogy a saját fuvola továbbra sem 100-as, a kölcsönzöttet pedig várhatóan vissza kell adni. Ha szerencsénk van, akkor csak októberben, nem rögtön. 

Készen állunk az új tanévre. Amúgy nem, semmi kedvem hozzá, de muszáj. Elkezdődik nélkülünk is, és akkor is, ha nem akarom.