2016. február 23., kedd

Túlélni



Ezzel biztatott Tibi reggel, ahogy kifakadtam, hogy mostanában semmi nem sikerül és olyan szerencsétlenek vagyunk.....Ez tényleg így van....mármint túl kell élni!

Zalán végigugatta az egész éjszakát. Este hatkor elaludt, reggel fél négykor ébredt. Szerencsére vissza tudott szunnyadni, gondolom, ebben segítette a láz....Többször hallottam, hogy az ágya mellé készített ásványvizes üveget meghúzza....Réka sincs jobban, sőt, bár egyelőre Zalánnál sokkal fittebb.  Ha kidől csütörtökre, akkor nagy kérdés előtt állunk, megírja é a dolgozatokat avagy nem. De most erre még nem is gondolok, egyelőre viszonylag jól van. Ma írtam neki felmentést úszásból. Legszívesebben vattába csomagolnám. Zalánnal nem érintkezhet, habár egy szobában aludnak, áh....

Tibi reggel elvitte orvoshoz Zalánt, most telefonált, hogy soha ennyi embert nem látott nyüzsögni a rendelőben...Nekem 10 óráig van elintéznivalóm, utána át tudom venni a helyét és várni a dokira. Esetleg, ha haza jönnének, visszabaktatni záróra környékén...Azért remélem, hogy még most reggel orvoshoz jutnak. (Negyed 12-re értek végül haza, úgy, hogy 3 percet töltöttek a rendelőn belül az orvossal. Ebből Férjuram elmondása szerint 1,5 percet telefonált a doki. További 5 perc lehetett a patikában lepergett percek száma. Csütörtökön vissza kell menni...Semmi különöset nem írt fel, valami alkoholos cseppet és kúpot a lázra igen. Igazolást is később ad, magyarán tök felesleges volt a látogatás.)

Réka összes magyar tagozatra bontó felmérője rosszul sikerült (egyet leszámítva, no), most a tegnapi 89%-ra. Tele volt figyelmetlenségi hibákkal. Mondat végén pont sehol, lemaradó ékezetek, neki az É az rövid magánhangzó. Ezen is nagyon elszomorodtam. A 89% önmagában jó lenne tagozatra bontós eredménynek, de félek, ennél nehezebb feladatok fognak ott Rékára pislogni. A Zrinyi matek versenyen kritikán alul szerepelt, gyakorlatilag teljesen feleslegesen készültek/tünk rá egy bő héten át (10 nap), mintha nyom nélkül átment volna rajta az egész. Nem volt fontos a jó szereplés, de az mindenképpen egyfajta jelzés, hogy teszteken újabban sorozatban rosszul, saját magát alul múlva teljesít. Már azt is mondtam Tibinek tűnődőn, hogy lehet, túlértékeltük IQ-ilag?? ....Lehet, ennyi telik tőle? Egy jó pontba kapaszkodom, a magyar nyelvtan felmérője tegnap ötös lett. Igaz, az szinte mindenkinek az alsó régiót leszámítva. 

Nem tudom, jöhetne már valami jó is....Úgy tudnék bőgni, de most nem alkalmas.