2015. október 8., csütörtök

Különórákról

 
Tegnap délután németet kellett volna tanulni - és én szóltam is Rékának legalább 3 alkalommal - falraborsó effektus... - viszont a szerda az a KettesbenAnyával nap, úgyhogy inkább pizzát sütöttünk a lecke kikérdezés helyett. Egyébként is egyre inkább azt érzem, hogy képtelen leszek folyamatosan tanulni vele, nincs rá sem energiám, türelmem ugye meg végképp nincs...Elég átnéznem esténként az üzenő füzetet, ellenőrizni, hogy minden be van é pakolva, pirospontokat számolni, leckét átnézni, hogy készen van e, ellenőrzőt aláírni...Persze majd hétvégén átnézzük a szavakat újra, frissült lendülettel, mert kiderült, hogy a német helyesírás betartása még nem követelmény másodikban. Lásd KÁCCE....
 
A pizza isteni lett, de ott figyel a böjtje, reggel azért aggodalommal indultam dolgozni, nehogy dolgozatot írjanak ma! Remélem nem. Réka persze nem aggódik, nem, egy szálat sem.
 
Kialakult a különórák rendje, valamennyi helyszíne az iskola (hála Istennek!). Hétfőn dupla órában szolfézs. Ütközik a tánccal, így arra nem tud járni. Kedd szabad, szerdán furulya, hangszeres óra. Ennek időtartama nekem rejtély, fél óra, egy óra? Csütörtökön matek tehetséggondozás az ofővel. Erre nem kellett jelentkezni, nem volt kérdés, hogy jár e vagy nem. Szereti, érdekes feladatok vannak a bandának, és bár külön házival jár (és piros pontokkal), nem panaszkodik. Pénteken 3 óra rajziskola van M. nénivel, amit imád Réka. Szerencsére kedvező időpontba került, nem zavarja a másnapi házi írást. Annyira otthon érzi magát M. néni szárnyai alatt, hogy szerdán furulya óra után is beül egy fél órácskára rajzolni valamit. Ennyi. Idén ehhez jön még a heti 3 úszás, ami sajnos jövőre már nem lesz. Illetve lesz, de a szakoszályba már nem szeretném vinni, az esti edzésekre azt hiszem. Nem is szeretne járni egyébként, a monoton úszás nem az ő műfaja. A sakkszakkör egyelőre függőben van.
 
Zalánnak szuperül megy a foci, Tibi szerint a leggyorsabb és a legügyesebb a kezdők között. Három gólt is rúgott. Azt mondjuk nem tudom, mennyire elfogult a drága uram. Már le is vetítettem a kisfilmet a lelki szemeim előtt, hogy heti 3x hurcolhatjuk edzésre és még hétvégén jönnek a meccsek. De amígy lelkes és csillog a szeme....az mindent megér.

Az oviban Állatok világnapja is volt tegnap, gyűjtöttünk a Kéz a Mancsért Alapítványnak mindenféle finomságot, cserében hoztak néhány kutyust mutatóba. Érdekes, hogy Zalán állította, hogy sehol egy darab kutya nem volt, sem madarak kalitkában (az óvónéni előzetes tájékoztatása alapján) ellenben Bianka csoporttársa két hörcsöge IRTÓ CUKIIII volt. Ennyit tudtam meg az állatok világnapjáról. Talán majd később lesznek róla fotók az óvónénik pendrive-ján.