2020. szeptember 22., kedd

Kamasszal élni jó!

 

Van egy kedvenc tusfürdőm mostanában, nagyon sűrű, krémes, illatos, és bár nincs illúzióm, hogy fürdés közben is hidratálom a bőröm, mégis nagyon szeretem ezt a tusfürdőt. Kis kényeztetés, mert ugye megérdemlem...is....Szóval zuhanyzik a Réka, zárt ajtók mögött, én a túloldalon rendszerezem a vasalt ruhák halmazát. Egyszer csak felsipít Réka, mintha eljött volna a világvége...

- Ezt nem hiszem el, már megint összetévesztettem a tusfürdőt a testápolóval, aaaaaaaajjjjhhhhhhhh! 

----

Zalán jön haza vívásról, az autóban élménybeszámolót tart.

- Ma kidobóssal zártunk, vagyunk kb. 20-an és én....megnyertem!!!

- Gratulálok, ügyes vagy! - paskolom meg a kezét mellettem.

- .....és a Zsolti, a Timi és két fiú, akit nem ismerek...

----

Múlt héten inhaláltunk kamillával, főleg Tibim esküszik erre a gyógymódra, nekem kevésbé hat szerintem.....Az éhes és vacsorára vágyó Zalán belenéz a lábasba, melynek alján kamilla virágok kergetik egymást.

- Kamilla leves lesz vacsorára?

---


Még valami volt, de nem jut eszembe, hogy micsoda....Itt vagyunk kedd este, mindkét gyerek itthon lébecol. Réka köhög és végül úgy döntöttünk, hogy akkor maradjon itthon, kúrálja ki magát, nehogy visszaessen. Egyszerűen 3. hete köhög szárazon...őrület. Zalán hasfájásra hivatkozva maradt itthon reggel, én nem is tudtam róla, csak amikor Réka messangeren rámírt, hogy aaaaaaammmmmúgy (így írta) Zalán miért van itthon??????

Egyébként még én is köhögök, de legalább én nem szárazon...minden nappal egyre jobb. 

A doktornénivel ugye telefonon egyeztettünk, hogy a gyerekek lerobbantak, Tibi intézte délután. Már egy ideje beszélgettek, mikor kiderült, hogy ő egy ideje egy másik körzetben orvos. Hoppá! De azért szivességből ellátja a gyerekeket, blablabla, de a mi körzetünkben más a doki. Erre Tibi élénken tiltakozni kezdett, hogy nem kérünk az új doktornéniből, nekünk ő kell, a régi, ahogy kb. 13 éve már megszoktuk egymást. Nem nagyon tiltakozott, úgyhogy pénteken vihetjük neki a lakcímkártya és TB kártya és vége lesz egy korszaknak. Nem kell várakozunk 30 mérsékelten vagy erősen hátrányos helyzetűekkel 2-3 órát, mire sorra kerülünk, hanem talán, mondom talán rendezett körülmények között juthatunk orvosi ellátáshoz. Az igaz, hogy a város másik végén, de hát na. Nem olyan nagy ez a megyeszékhely...Persze ez a felhős rendszer még jobb, most is oda vannak fellőve a gyógyszerek, receptek , illetve videóra kell venni Réka köhögését....khm...ez érdekes lesz, de a lány a 21. század gyermeke, biztos meg tudja oldani egyedül is.

Feladata is van bőven, töriből a francia forradalmat már tudni kellene, németből azt a kb. 80 igét Präteritummal és Perfekttel oda és vissza.....fizikából a sebességet veszik, út és idővel megspékelve....egy pillanatra bevillantak saját hetedikes emlékeim, a szadista, fröcsögő nyálú fizika tanáromról...és a víz kivert. Majd rájöttem, hogy a fröcsögős a kémia volt, a fizika tanár sokkal szemetebb volt, de mindegy. 

Azt nem is írtam, hogy vasárnap és hétfőn is járt nálunk a rendőrség, hogy ellenőrizze a karantén betartását. Nagyon nem volt komoly, mert előtte telefonált a Rendőrbácsi, hogy karantén ellenőrzés, D. Rékát keresi. Addigra a ház előtt állt egy csodaszép Merci rendőrautó. Hogy a szomszédok mit gondoltak, nem tudom, de azok mindig mindent tudnak és valamelyik mama mindig az ablakban ücsörög. Nem kellett le sem menni, csak integetni az ablakból. Nekünk ez sem volt egyszerű, mert Réka szerint ciki ablakból integetni idegen rendőröknek....A rendőrök kedvesen vigyorogtak, aztán egy hosszú listát a kezükben tartva visszaültek az autóba, majd kisvártatva elhajtottak. Másnap ugyanez megismétlődött, bár akkor nem voltam itthon és csak megkérdezték, hogy otthon van-e a lányom. 

Réka ma már elbillegtette formás fenekét fuvola órára, holnap pedig indul a külön matek. Ez utóbbira nagyon kíváncsi leszek. Zalán is elkocogott vívásra. 

Ja, ma volt Zalánnak szülői értekezlet, eszméletlen, hogy milyen hülye szülők vannak, komolyan. Most nem azért, nem vagyok egy lángelme én sem, de hát itt...Én nem is értem, hogy lehet ennyi okos gyereknek ilyen alacsony IQ-jú felmenője. Hát kire ütött az a gyerek? Felvetették, hogy utaljuk az osztálypénzt valami számlára, de hát kinek van junior számlája, ja hopp, senkinek. Osztálykirándulást szervezhetünk-e alapítványi pénzből? Mármint a sulis alapítványból konkrétan. Hát persze, akkor minden osztály így finanszírozna, már tavaly megbeszéltük, hogy NEM. Az utolsó negyed órában még megkavarták a semmit, brainstormingoztak lényegtelen dolgokról, aztán vége lett a bulinak.

Na de a Réka osztály sem unalmas felmenők tekintetében, ott tegnap volt bunyó és bulika a messanger csoportban. Úgy kezdődött, hogy jött az infó az ofőtől, hogy csütörtökön kapnak oltást a gyerekek. Kérdezi valamelyik anyuka, hogy hopp, melyik oltás, ő lemaradt. Írom neki a csoportba, hogy szerintem a Hepatitis, az van hetedikben, ősszel és tavasszal is kapnak oltást.  A HPV nem kötelező. Erre bekapcsolódik egy orvos anyuka, majd egy diplomás nővér anyu, hogy nem, ez a HPV lesz, az tuti. Hát oké, legyen. Erre következtek az orvosfeleségek, rögtön kettő darab, hogy biztos nem HPV, miket beszélnek az eüs szülők, akkor az ő Ödönkéjük oltási könyvét nem kérték volna be. Volt még némi adok kapok, az ofő szerint is HPV oltást kapnak, mire megjött az sms a védőnőtől, hogy hepatitis-B-elleni oltást kapnak, pont. Egész szórakoztató volt olvasni az egymásnak feszülő két oldalt, annak tudatában, hogy valahogy a nagy szájak mögött mindenütt figyel egy-egy orvos. Istenem.....