2023. január 6., péntek

Bosszantó

 Diusnál olvastam, összeszedtem az én top 20 listámat hasonló  témában. Avagy hétköznapi bosszúságaim.


  1. - szennyesláda mellé hajított szennyes, főleg, ha egy egész öltözet....Zalán nagyon jó benne. Pontosabban javíthatatlan.
  2. - gyerekszobában gyűlő bögrék, poharak, tányérok....jobb esetben üresek. Ebben viszont Réka tehetséges.
  3. - hajszál híján lekésett busz. Általában nem futok utána, hacsak nincs esélyem időben a megállóba érni.
  4. - valamit nem találok a táskámban, de tudom, hogy ott van valahol. Különösen, ha az egyik kezemben van valami vagy sietnék valahová
  5. - szomszéd, ismerős, ha nem fogadja a köszönésem vagy levegőnek néz
  6. - elkészül az ebéd, meg is terítek, de senki nem ül asztalhoz, hiába kérem. Ez mondjuk inkább elszomorít. Ha brassói van, akkor hívni sem kell a bandát a vályúhoz...
  7. előadóművész, aki úgy utal a saját vagy más művész dalára, hogy NÓTA. Ettől a hideg kiráz, főleg, ha többször is hajtogatja, mint egy papagáj. 
  8. - régen látott rokon vagy ismerős "medúzacsípései". Régebben ilyesmi - férjhez mentél már? Van már gyereked? Újabban - Valamikor milyen sovány voltál!  / Milyen tenyerestalpas lettél! / 
  9. - ágyamban talált mindenféle morzsa. A gyerekek hajlomosak nasizni az ágyunkban. Ezt aránytalan mértékben utálom és bosszant ahhoz képest, milyen apróság ez.
  10. - Zalán, mikor valamit kérek tőle és azt feleli egy bizonyos hangsúllyal, hogy MINDJÁRT. Annyit jelent, hogy soha és tojok rá.
  11. A csodás vasalt ruhák a szekrényben - össze-vissza dobálva, felforgatva. Szomorú látvány.
  12.  A kutya, ha túltolja a ragaszkodását a falkához. Ha két emberformájú falkatag leül egymás mellé, ő biztosan közéjük akar bújni.
  13. - Zalán, amikor elvileg tanul, de lerí róla, hogy nem. Közben csak peregnek az órák egyik a másik után, értelmetlenül.
  14. - Mazsola a kalácsban szemtelenül, csúfolkodva megbújva.
  15. - Kutyagumis cipőtalp a zárt autóban. 
  16. - Kréta osztálynapló. Na oda is ritkán járok és akkor sem azért, mert fel akarom dobni a hangulatom
  17. - Kifosztott édességes doboz a kamrában. Idejekorán felfalt sütialkatrész, pl. egy tábla étcsoki, egy zacskó mandula, amit ha nasinak vennék, senki hozzá sem nyúlna.
  18. - A lepedő, mikor már 3 sarok fenn van a matracon, de a negyedik abszolválása mindig egy másik elszabadulásával jár. 
  19. - Szinte mindig elkésünk mindenhonnan 
  20. - Eldobált szemét az erdőben, a természetben