2020. szeptember 19., szombat

Lazulós hétvége

 

Röhej, de most, hogy nem mehettünk sehová Réka karanténja miatt, legalábbis városon kívül, legalábbis Rékával, nekem egész nap MEHETNÉKEM volt. Hívott a Bükk, amit kinéztünk magunknak múlt héten! Talán mert a Kékestető meghódítás annyira élményszámba ment...hogy nagyon vágytam az ismétlésre, a hegyekre, a levegőre, valahogy kiszabadulni...Kedd óta mondjuk én nem hagytam el a házat, csak ha lementem teregetni vagy mogyorót szedni. Réka közölte, hogy tőle mi mehetünk kirándulni ahová akarunk, ha laptopát kikódolom....Persze maradtunk! Még a nagybevásárlást sem intéztük el, majd holnap, pedig igen üres a hűtő.

Zalán csütörtökön eljutott újra vívni, nagy csalódására a kezdők közé tették be, bár nem tudom, miből gondolta, hogy pusztán a kora okán a versenyzős csapatba teszik...Gondolom, mert legalább egy osztálytársa ott figyel és gondolta, akkor ő is. De hát nem, a kezdők között  van és csak az vigasztalja, hogy nem ő a legfiatalabb. További csalódás volt, hogy egyáltalán nem vívtak, hanem kidobóztak az elején és a végén is. Nem tudom, mi lesz majd a felszerelés használattal, így a vírus idején...de majd időben tájékoztatnak. Remélem, hogy nem kell venni sisakot és tőrt.....bár szerintem Zalán nagyon boldog lenne. 

Egyelőre úgy néz ki, hogy csütörtökönként fog járni, ha ráér, akkor kedden is, de erről vannak kételyeim. A pénteki nap nem túl terhelt, és a szerda sem egyébként, no, meglátjuk. Attól is függ, hogy megkedveli-e vagy csak a kötelező tesik leigazolására fog szolgálni. Én nagyon drukkolok az előbbinek. Nagyon kellene a sikerélmény Zalán kis életébe!

Egyelőre így a nyári szünet után úgy osztjuk be a tanulóidőt, hogy a szombat szabad (ezért is lett volna jó ma kirándulni), vasárnap reggel pedig tanulás kb ebédig és utána ismét csinál mindenki , amit akar. Ebből szerintem simán az lesz, hogy Réka vasárnap estére hagyja a leckéi javát, de hát na....

Mivel tehát ma nem volt tanulás, hát igen hatékony voltam, mert mindent kivasaltam, amit a héten kimostam és a napocska megszárított (és amit muszáj vasalni). Közben a Criminal: UK-t néztem, ami nekem nagyon bejött, főleg, hogy Havas Jon is szerepel az egyik epizódban, nemi erőszakkal vádolják és persze igazságtalanul, én már tudtam az elején, hogy így lesz. Kitakarítottam a kanapé huzatát is, bár hetek óta akarunk kölcsönözni egy kárpit tisztítót, egy szivaccsal és néhány régi törölközővel megoldottam a dolgokat. Egyelőre. Aztán ha foltosan szárad meg, akkor pipa leszek és berontok a Kärcher-esekhez elég gyorsan.

Főztem lecsót és sütöttem almáspitét, ez utóbbi nem lett olyan zseniális, mint a múlt heti, pedig ugyanazt a receptet használtam. .... Holnap lasagne vagy bolognai lesz, még nem világos, de tervezek brassóit, borsófőzeléket sült kolbásszal és rakott krumplit is, illetve egy nagy serpenyő sült csirkecombra is vágyom, mondjuk zöldségágyon, sok fokhagymával, némi borocskával  vagy sörrel, fólia alatt párolva-sütve, nyami...Aztán meglátjuk, holnap mi jön szembe a boltban, esetleg egy kis kelkáposzta vagy karfiol le tud venni a lábamról, rakott ételek formájában.




 

1