2022. július 27., szerda

Szerdán

 Elvesztettem a fonalat szerintem, de lassan mindegy is.

18. napon jött a Burkoló fugázni és a 19. napon, szombaton, ebédidőre be is fejezte nagyjából. Vagy hát nem nagyjából, mert befejezte és pont, csak ugye ezzel még nem lett kész a fürdőszoba. Nagyon szép lett, álomszép, hozzá képest most a mi hálónk a nem teljesen új (azaz régi) fenyő bútorokkal lepukkantnak tűnik és ősréginek. Öröm volt és óvatos boldogság.

Vasárnap aztán – gondoltuk, készülünk a hétfői Vizesek jövetelére – kicsomagoltuk a fürdőszoba bútort és a tükröt. Tibi rögtön kiakadt, mert rosszul lett felfúrva a bútor, nem ott, ahol a lábak lennének, hanem ahol a bútorlap, a tetején…és hát hogy iszonyú drága volt a bútor és még hibás is, hallatlan. Itt ezen a ponton piszkosul összerúgtuk a port valami iszonyú baromságon – látszik, hogy mindkettőn türelme a végéhez érkezik lassan. Mindegy, abban maradtunk magunkkal, végül majd barkácsolunk valamit a szekrénnyel, hogy jó legyen, legalábbis reméltük. Már amúgy nem is érdekelt, csak lehessen fürdeni, legyen fenn a kazán.

Este locsoltam a „port” a kertben (persze a virágokat is), amikor jött Tibi, hogy van egy kis baj……Na ez olyasmi, amit nem akarsz hallani a felújítás során életed párjától. Fásultan locsoltam tovább, meg se mertem mozdulni, csak vártam, hogy kiderüljön, mi az a kis baj már megint, ezredszer. Kisült, hogy az eddig ajtó mögött meghúzódó toalett többé már nem akar elbújni a sarokban, kiköveteli magának a helyet és tőle majd nem lehet kinyitni az ajtót. Puhatolózni akartam, hogy megvan-e a derékszög legalább, csak hirtelen nem volt kedvem, de Tibi mondta magától, hogy hegyesszög az, amit bezár az ajtókeret és az ajtó……Megoldható a dolog, kifelé fog nyílni a fürdőszoba ajtó, ami ugyan nem ideális, de ki nem ….ja le, viszont egyrészt nem is az ördögtől való, másrészt nincs más választásunk.

Hétfőn egy egész napi Vizes meló után lélegzetelállító lett a fürdőszoba, kazán a helyén, a csodás csaptelepek makulátlanok, a bútor immáron a lábán - Tibi barkácsolta meg - még a budi is hihetetlenül tetszett. Egyedül a tükröt kell még bekötni, mert valami világítás van beleépítve, nem ám hogy csak úgy felakasztjuk a falra.... Kedden jött az Ajtós betenni a hónapok óta a garázsban tengődő ajtókeretet. Még egy fokkal szebb lett a fürdőszoba. Holnap, csütörtökön beteszi majd a küszöböt és az ajtót is beállítja. Ezzel lesz kész, az i a ponton. Az az a pont az i betűn.....

A Poén, hogy elvileg már kedden fenn fürödhettünk volna, de ugye a szilion a csapnál még száradt, szóval lenn tusoltunk, az is isteni folyt. Folyó, meleg víz....Isten ajándéka. Aztán tegnap megint nem ott fürödtünk, az ajtókeret még szárad......Szerintem meghagyjuk a tisztaszoba mintájára ezt a fürdőt tisztafürdőnek. Csak gyönyörködünk benne, mint a múzeumi tárgyakban. Azért csak belakjuk idővel.....Óvatosan, napról napra.

Hát ennyi a fürdő felújításáról. Ezzel idebenn kész lett a kecó, kivétel a tetőtér gipszkartonozása, de az már csak szépségtapasz és jövőre esedékes vagy utána, ki tudja. Én remélem, hogy jövőre szigetelünk.....és térkövezünk. Mindig lesz valami, az tuti.

Hajrá, Fradi! Soha fel nem adni!


Ja és fotó a fürcsi szobáról, vagy hát annak egyik feléről.