2017. november 23., csütörtök

Helyi hírek

A kellemetlen széria folytatódik, Réka ma reggelre lebetegedett. Nem lázas, de tegnap este ment a hasa (1x) illetve fáj a feje, energiaszintje nulla. Remélem, ez olyasmi nyavalya, ami egyszer már megvolt neki, gyorsan felgyógyul. Mondjuk holnapra, mert matek TZ vagy legkésőbb hétfőre….Hát így péntek már boldog és megkönnyebbült nem lesz, de talán az este még összejöhet.

Aggódok emiatt a német TZ miatt is, mert én úgy gondolom, hogy jól megy a német Rékának, nagyon ügyes, mégis valahogy nincs ötös eső. Illetve ha ez a TZ négyes lesz, tudom, nem dől össze a világ, de ennyi négyese még soha nem volt semmiből…Új tanár, új módszerek, meg minden….rengeteg a szóban leadott anyag, aminek nincs nyoma könyvben vagy feladatlapon, mégis számonkérhető…hát szokom még ezt és úgy látszik, hogy ez a heti 5 német azért elég kemény, feladja a leckét, többet kell vele foglalkozni….Persze lehet, hogy túlaggódom, csak mert nem 5,0 németből….de érzem, hogy nem viszi magasan a mércét ezúttal…Pedig azt hittem, én naív, hogy ez nyolcadikig így lesz. Na jó, nem hittem, tisztában vagyok az iskola terhelésével, még ha nem is egészen hiszem, hogy erős versenyistálló, mint sok szülőtársam….

Juj, képzeljétek, rendeltem Praktikeréktől egy fürdőszoba szekrényt tükörrel, lámpával mindenestül. Majdnem ugyanolyan, mint a mostani,  csak még szebb. Akciós és ugyanannyiba kerül, mint amennyiért annak idején 12 éve vettem a gyártótól. A tulaj vagy a munkatársa házhoz hozta nekem 2005-ben vagy 2006-ban, csak nekem, csak akkor és ez a kedvenc bútordarabom a kégliben. Amikor eladtuk a lakást, úgy adtunk túl rajta, hogy marad, a lakás tartozéka, akárcsak a konyhabútor….amit utóbb megbántam….És most valahogy szembejött velem, hogy akciós és elérhető. Megmutattam Tibinek, de félig már le is mondtam róla, mondván, hogy túl nagy ez a mi új fürdőszobánkba, mert kettő lesz ugyan, nem is kisebb mint a mostani, de kell majd a hely mosógépnek, szárítógépnek, nem lesz mosókonyhám….Mire Tibi visszaírt, hogy ez nem nagyobb mint ami otthon van….Csak ennyit írt, mégis elindult az agyamban a vezérhangya és mire észbe kaptam, azon kaptam magam, megrendeltem áruházi átvétellel. Vasárnap megyünk érte…..Nagyon boldog vagyok!!! Ha mégsem adjuk el a lakást és nem is vesszük meg ezt az újat, mert valami katasztrófa folytán meghiúsul a dolog….hát akkor is jó lesz valamire…előbb-utóbb….

Egyébként - más téma - karácsonyi ajándékok tekintetében még sehol sem állok.. Pont megjegyezte a takarítónéni ma, hogy tavaly ilyenkor már tele volt csomaggal az íróasztalom alatti régió. Legóval, autóval, mindenféle kinccsel. Most meg semmi. Annyit megtettem, hogy a Pagonynál összeállítottam egy könyvcsomagot, illetve még összeállítás alatt van, mert könyvet biztosan fognak kapni a gyerekek. Réka rendelt az ebayről LPS kutyákat és macskákat, de sanszos, hogy az bizonyítvány osztásra ér ide. Aztán ott a buli, ami szintén januárban lesz, bár Tibi felháborítónak tartja, milyen összeget elkérnek 2,5 óra buliért + torta + pizza....Szerintem egy 10. szülinap ennyit megér, illetve Réka boldogsága... Úgyhogy készülnek a karácsonyi listák, amik majd segítenek nekem. Zalánéban minden tétel úgy kezdődik, hogy minecraft.....Szeretnék majd Tibivel pólókat, pulcsikat készíttetni Minecraft matricákkal, ő jóval olcsóbban meg tudja nyomni a H&M-es gúnyákat a megfelelő matricával, mint amit lehet egyébként kapni. Aztán meglátjuk. Ha szerencsénk lesz, már a másik házban karácsonyozunk, ott meg mondhatom azt, hogy itt a szobátok gyerekek, merri kriszmösz, frőlihe vájnáhtn.....meg ilyenek....!