2018. február 9., péntek

Meséljek?


Asztamindenit, de jó nap volt ez a mai ma a melóban, bárcsak minden nap ilyen lehetne! Mintha minden finn nekem akart volna ajánlatot írni (na jó, pár millió lemaradt) , pörögtünk és pörögtünk, repültek az órák, szuper volt. Jut eszembe, megittam3 csésze zöld teát, lehet az is felgyorsított. 

Bezzeg a tegnapi napom, este úgy felidegesítettek a gyerekek, hogy azt hittem, nem tudom mit csinálok magammal. Tény, hogy hamarosan itt piri, de arra sem lehet mindent ráfogni. Nagyon szégyellem, mert ilyenkor azt látom, hogy katasztrofális anya vagyok. Nem tudok erre már mit mondani, egy idő után, amikor a levegőbe beszélek és nem fogadnak szót, nem és nem és nem, akkor összeroppanok idegileg, elkezdek ordítani, mint a sakál és ez lesz belőle. Találtam Réka szobájába 4 napos kakaót az asztal alatt, almacsutkát az ágyban (!) és tankönyveket füzeteket MINDENHOL a padlón..elmondtam ezerszer, hogy húzzanak zoknit.....ilyen baromságok.... Na mindegy. Villanyoltás után jobb lett. Engem sem kellett elviselni senkinek és nekem sem volt mi miatt ordibálni...


Vettem ma egy smoothie készítőt/turmixot. Máris látom, milyen mutatós lesz az új konyhámban. Tudom, spórolunk, meg minden, de beleszerettem, online. Remélem, hétfőn-kedden meg is hozzák. Úgy elképzeltem, hogy nem kell megvennem az arany árában árult Aldis smoothiet, hanem tudok magamnak készíteni hasonlót. Reggel egy kis kiwi uborkával, bébi spenót….na mondjuk ahhoz nem tudom, mi jó…..ésss ott a finom, egészséges itóka. Szeretnék venni egy új fritut is egyébként, bár van egy 10 éves….mert elképzeltem, ahogy csapódik és fröcsköl a bő olaj az én vadi új főzőlapomra és rám tör a rosszullét….de egyelőre marad a régi, még válogatok illetve vannak ennél sürgetőbb költségek.
Konyhabútorról semmi hír, de a burkoló gyerek állítólag kiheverte az influenzát és hétvégén jön. Kicsit értetlen volt, amikor hangsúlyoztam, hogy le van tojva az ajtó, amin igazítani kell, a mosógép a lényeg. El kellett magyaráznom, hogy nem, nem kell megszerelni a mosógépet, de az van, hogy újév óta mos ránk Tibi nővére, ami nagyon kedves tőle, de egy idő után roppant kellemetlen…úgyhogy tegyen csodát és mielőbb tudhassak mosni. Könyörögve kérem, bármit megteszek. Zokogva rimánkodtam. Na jó, nem. Csak szépen kértem.

Kell majd egy új farmer is, mert a héten a kedvenc farmerem fogta magát és kiszakadt a combomon. Cserbenhagyott, amikor fél ruhatáram még dobozokban, mint ahogy a gardrób szekrények is a garázsban állomásoznak. A gyerekek fetrengtek a nevetéstől a reccsenés történtekor, szerintük ez baromi vicces volt. 

Zalánnak tegnap megtanultuk a járműveket, már Tibi is bevágta mindet, mire Zalánnak megmaradt a fejében, pedig pasi…de a gyümölcsöket sokkal hamarabb vissza tudta mondani….Segelboot meg Ladewagen….Na mindegy. Vihogtam egyébként, mert tud egy csomó, helyenként fegyelmező ízű német kifejezést…ilyesmiket, hogy Steh auf! Wer spricht?? Noch einmal. Es fehlt niemand, die Klasse ist unterrichtbereit (vagymi), Kein Gesprech (ebben nem vagyok biztos), Hör auf mit…., Komm nach vorne, Wer is das?? Fang an zu lesen….ilyesmi. Hogy harmadiktól németül tanulják a környezetet, én még mindig nem tudom elképzelni. Mesélte Zalán, hogy ugye a rajz óra már németül IS van, úgyhogy meghallgatják, mit karatyol a tantónéni, aztán várják, hogy elmondja magyarul is…majd csak rájön, hogy nem értik. Hát majd alakul ez, egyre több mindent felfognak.

Rékáék ma másodszor voltak korcsolyázni dupla tesi keretében....imádta. El is ábrándoztam, milyen szuper lenne, ha egy jégcsarnok lenne a városban....Nyáron, amikor Szlovéniában jártunk , egyszer belopóztunk egy 10 fokra lelégkondizott épületbe, amibe 1 eur-ért be lehetett hatolni pisilni, kezet mosni. Jobbra volt a pisilde, balra pedig egy dupla ajtó, amin bekukucskálva láttuk, hogy ott pörögtek-forogtak a jégtáncosok, éppen edzés volt. Fényes júliusban. Irigykedtem egy picit. 

Hát klassz hétvégét és jó egészséget mindenkinek!