2022. október 16., vasárnap

Na és amúgy?

 Múlt hétfőn írtam utoljára - mármint magunkról. Szóval, mi történt a múlt héten? 

Megjött az ajánlat a ház külső szigeteléséhez...persze, hogy több volt, mint amire én vadabb álmaimban számoltam. Csak a munkadíj közel 3 milllió forint....amit én baromi soknak tartok. Ez nem az egész ház költsége, ez csak a mi részünk. Meg szerettem volna kérdezni a sráctól, hogy ebben az árban hány százalék infláció van, ha jövő tavasszal lesz a kivitelezés, de jön még a mi utcánban. Ha ugyanannyit számolunk anyagköltségre, akkor egy komoly vagyon a szigetelés....Hát elbizonytalanodtam, mondjuk, Tibi nem.

Egy hete kínlódik a upc, ami amúgy vodafone, holnap jön a szervizes gyerek és megnézi. Holnap jön Lajoska, aki a kazánt szervizeli minden évben, valamit kitisztít...nem tudom pontosan, de a végén 15 ruppóval biztos rövdidebbek leszünk. Éss jön a burkoló is, mert a lépcső még mindig nincs kész, oldalt a szegők hiányoznak és a terasz sincs kész. Hogy hová járt főműsoridőben (főmunkaidőben) azt nem tudom, mert minden lényeges eszköze és szerszáma a garázsunkban figyel, de mindegy. Valamit szerelt máshol is, az biztos, itt napi 2 órát volt kb. Viszont kiderült, hogy nem is barna a járólap, hanem kellemes terrakotta. Aki látta már a kutyánkat, nagyjából pont olyan színe van, mint Diónak. Szeretem. Diót is és ezt a színt is. Örülok, hogy így sikerült. 

Réka befejezte a Vargás jelmezes hetet. Volt boszorkány, így nem hiába vettem a fekete rakottszoknyát, ami még soha nem volt rajtam....Ő, mint a Hófehérke boszorkánya, felhasználhatta. Aztán volt még bohóc....Tibi panaszkodott is, hogy milyen fura divat van a lányok között, úgy jött haza, minta bohócnak maszkírozta volna magát. Fel kellett világosítanom, hogy tényleg bohócnak öltözött a mai napon és annak is sminkelt.  Imádom Rékában, hogy normál ruhában - nagyjából - de enyhe bohóc sminkben fel mer szállni egy helyi buszra, én vadul levakarnám a suli mosdójában, pánikszerűen. Rékát aztán nem érdekli az ilyesmi. Végül pedig a velencei karnevál alkalmából szamba táncosnak öltözött, fekete vastag harisnyára - hiszen reggel hűvös van - felvette a türkisz nyári ruciját, ami olyan, mint egy jégkorcsolya kűrruha,csak flitterek nélkül és egy picit hosszabb hátul, mint elöl... 

Olyan lelkes volt, hogy egyik reggel 7re bement önként a suliba, hogy megfejtsenek bizonyos kódot, ami ugyan nem sikerült, de nem is ez volt a lényeg. Ez ráadásul a szombati nap volt, amikor fél ötkor felébredtem, nem tudtam aludni, majd visszaaludtunk Tibivel tízig....valamikor 7 után.

Péntekre most úgy elfáradtam, pedig még rohanni kellett beadni papírokat mindenféle ügyintézéshez, Zalánért átmenni Tószegre, Réka fuvolán volt, a Kosárt is el kellett hozni a Forrásból (házi tej, vaj, sajt , birsalma és péksütik jöttek most haza). Alig vártam, hogy ágyba kerüljünk végre aznap.

Hétvégén ugye munkanap volt, mármint szombaton, bár én szabin, de Tibi dolgozott, Réka suliban. A szokásos sika-mika, mosás-teregetés végtelen körforgása, Ma boldoggá tettük a kutyát, mert végre levittük a napfényes koradélutánban a Zagyva partra sétálni, a csodás zöldbe és olyan meleg volt, hogy égette a hátunkat a nap a Nefag felé bandulva. Jövő hétvégén is remélem, szép idő lesz, jó lenne, ha nem esne az eső legalább, mert megkezdjük a temető látogatást a Mindenszentek - Halottak napja keretében. 

Rékának holnap föci tz....Kíváncsi leszek, mert nem sokat láttam belőle ma, tegnap délután aludt estig....de azt gyanítom, nem sokat tanult.  Lesz kémia dolgozat is, német tz és még valami.....

A kerékpáros korszakomnak lassan bealkonyul erre az évre, nagyon fog hiányozni, de ha túl sokáig nyomom, arcüreggyulladás lesz a vége, az meg nem olyan nagy öröm.... 

Szép hetet mindenkinek!