2021. június 3., csütörtök

Egy könnyű hét

 

Könnyebb hetem van, mint képzeltem. Az történt, hogy az nyavalyás allergia gyógyszerem idén nem működik, szóval kell majd egy másik. De addig is helyenként elfog a takonykór vagy a tüsszögés, ha pechem van, mind a kettő és ha katasztrófa van, akkor a szemem is könnyedzik, mint állat és úgy nézek ki, mint egy rakás szerencsétlenség már reggel 8-kor....

Kedden azt vettem észre, hogy folyik az orrom, de hopsza, a reggel a kerékpáron beszippantott pollen tenger után nem is csodálkoztam. Általában 10 után már semmi bajom, főleg, ha csukva vannak az ablakok. Ámde most nem múlt el, sőt, gyakorlatilag folyamatosan folyt az orrom, mint egy nyitva hagyott csap. Borzasztó volt. Ez százas csomag zsepit szerintem tuti nekiküldtem. Aztán később valamivel már éreztem, hogy az erőm is elhagy, szóval biztossá vált, hogy itt az allergia csak álca vagy mellékes kórság, az arcüregemnek megint nem tetszik valami. 

Szóval szerda óta itthon vagyok, várhatóan hétfőn már megyek dolgozni. Persze távgyógyítás volt a dokinál, orrcsepp és melegítsem....hát nem tudom, hogy ettől helyre jön-e, de egyelőre sokkal jobb máris a helyzet. Szerdán gyakorlatilag feküdtem, mint egy darab fa, és egyfolytában nyomtam az Outlander negyedik és ötödik évadát. Estére már fájt a fejem, de szerintem a sok tv-től....

Szerdán jött a cseh partnercégünk képviselője, a főnököm biztos nem repesett az örömtől, hogy nem volt aki fordítson, de hát ez van, ha végképp összeszedem magam és bemegyek dolgozni, akkor is érdekes lett volna folyamatosan az orromhoz tartani a zsebkendőt két fordítás között....Jelenlegi viszonyok között amúgy sem akar senki maga körül náthás vagy köhögő embert látni szerintem. Én nem nagyon, az biztos. Főleg olyantól, aki nincs  beoltva.

A gyerekek fel vannak szabadulva, vagy hát nem, mert Zalán hétfőn még nyelvtan tz-t ír, de azt már nem vesszük annyira komolyan. Ja és Réka még nem tudni, hogy ír-e pótot kémiából és bioszból. Az tuti, hogy szerdán beszedik a tartós könyveket, szóval onnastól fogva hawaii lesz és honolulu és haverok buli fanta....Már úgy várom! :) 

Ma voltak a kirándulások, Zalánék Szarvasra robogtak, mini Magyaország, Arborétum... Mi is készülünk, mert Szarvason sok mhátinden kutyabarát, még az étterem is , ahol Tibi unokatesója dolgozik, szóval tök jó hely. Na szóval ma voltak Szarvason, még nem ért haza, de a fotókat már láttam a zárt csoportban a facebookon, az biztos, hogy csodaszép idő volt ma rájuk, maga a tökély. Nem túl meleg, nem túl hideg.

Rékáék pedig a Nefag-ra mentek, ami nem volt olyan jó ötlet, de a kullancsok biztos örültek, hogy volt számháborúzás és minden bokorba, bozótba bebújtak a gyerekek. Küldött az ofő fotókat a gyerekekről, hát hogy ezek mekkorák!! Ráadásul még van egy évük..

Keresek fotókat: 






Ez itt Zalán háttal. Van osztálykép is, de azon ügyesen elbújt a szette-vette kölke, úgyhogy csak egy fél arcocska látszik, azt is csak a saját anyja ismeri fel. :)