2016. április 13., szerda

Késő esti füstölgés



Ma nagyon jót beszélgettem két anya/apa társammal az ovi udvarán. A srácok egyáltalán nem akartak hazajönni, egyik sem és mi nagyon kísérletet sem tettünk arra, hogy hazatereljük őket. B. apuka  (nevezzük annak) panaszkodott, hogy addig jó, míg a csemete oviban van, ott legalább játszik a többiekkel. Bezzeg amint hazatereli a kisfiát, az nem néz sem jobbra, sem balra, nyomja be a gépet, a számítót és játszik SztárVorzosat egészen fürdéseig illetve vacsoráig. Se foci, se bicaj, se semmi megerőltető. Ahogy hallgattam, némileg elgondolkodva, E. jutott eszembe ( a pszichológus, akit még mindig nem hívtam fel) , hogy ha ezt hallaná vajon milyen képet vágna. A gondolatra muszáj volt elfojtanom egy mosolyt....

Előtte az iskolában anyatársaimmal röffentem össze az terem előtt a folyosón. Úgy tűnik, társadalmi érintkezésem 90%-át az teszi ki, hogy szülőkkel beszélgetek, akiket a suliból vagy oviból ismerek. Az más kérdés, hogy mi a témánk, a suliban általában az iskola körül forog minden, az oviban meg mindenről csak nem az oviról.  Így a harmadik év végén elmondhatom, hogy az oviban is klassze lehetne a szülői gárda. Csak nem kovácsolódtunk össze az évek folyamán valami okból. Talán....érdeklődés hiányában. Mindegy, legtöbbjükkel lesz még egy közös évünk.

Folyamatosan hívom a logopédus nőcit is, hogy ugyan ráér e valaki heti rendszerességgel foglalkozni az én fiammal ama nevtanban avagy nem....Mivel lassan április közepét írjuk és két hónap múlva véget ér a tanév, van egy olyan érzésem, hogy nem sok jelentősége lesz a válaszának. A logopédus nem veszi fel a telefonját, bizonyára rosszkor hívom, úgyhogy meg fogok ereszteni egy e-mail-t is, ha holnap sem találok senkit a vonal végén. Nem egyszerű a kommunikáció.  

A tagozatra bontós szappanopera mai részében annak lehettünk tanúi, mint szülők, hogy a harmadik és negyedik dolgozat is a teljes tananyagra épül. Korábban felröppent a hír, hogy nem így lesz, hát de. Magyar nyelvtanból: betűrend, j/ly, "másképp írjuk másképp ejtjük finomságai, hangok és betűk, nyelvtani szabályok a könyvből (az a sok vastagbetűs)
és még valami tutira nem jut eszembe....Ez még tavaly elborzasztott volna, most már inkább olyan sztoikus nyugalommal pislogtam a hír hallatán, nem jöttem izgalomba. A gyerekek azért nem díszhalak, nagyjából a fejükben marad a tudomány lényege. 

Zalán tyúkszeme leszáradni látszik, hogy éles témaváltással éljek, vagyis megadja magát a körömlakklemosónak. Rékával is voltunk tegnap kontollon, minden rendben, szépen gyógyulnak a "fagyási" sérülései. A héten még nem úszik, jövő héten pedig leszedik a sátrat az uszodában, zárva lesz a bazár, úgyhogy összesen 3 hét pihi lesz úszásmentesen. A  havi úszás díját persze hiánytalanul ki kell fizetni, hápersze.... 

Pénteken íratkozás a suliban. Tök jó, hogy nem aktuális és nyertünk még egy évet, nem vagyok felkészülve. 

UI: Nem körömlakklemosóval kezeljük természetesen Zalán tyúkszemét, csak a szaga pont olyan. Talán azért, mert aceton van benne.