2016. március 23., szerda

Mától szünet



Állítólag könnyű volt a tagozatos dolgozat, mások gyerekei úgy vélekednek, illetve a tanítónénik is. Finom csavarok azért akadtak benne, sorok közé rejtett részfeladatok...de hát na.... Az enyém különösebb kommentárt nem tett, szerinte a német hibátlan lett, a közmondáspótlást is tudta....a matek és szövegértés különösebb említést nem kapott, valami tevés szöveget kellett feldolgozni. Rékából olyan magabiztosság sugárzik, (ami persze nem jelent sokat) , hogy úgy döntöttem, inkább megvárom az eredményhirdetést., mintsem hogy nyaggassam. Ha könnyű volt, akkor bizonyára neki is jól kellett hogy sikerüljön....Nem úgy a Kenguru, az már tény, hogy vacak lett. A hajam égnek állt, amikor a megoldókulcsot összevetettem a feladatlapjával. Felejtsük is el!

Kitört tehát a tavaszi szünet. Igazából már tegnap délután kitört, szerintem a gyerekeknek rögtön ebéd után. Ki is kell használni minden percecskéjét, olyan tragikusan rövid lesz (jövő szerdán már tanítás). Igazán kiadhatták volna az egész jövő hetet. Legközelebbi pihenő a nyári szünet majd valamikor június közepén...Tankönyveket nem tervezünk a kezünkbe venni ebben a pár napban, de úszni eljárunk majd csütörtökön és pénteken, pénteken szülinapi zsúrba is hivatalos Réka...és hát jön a húsvéti jövés-menés, mint mindig. Bicajozni is szeretnék velük, remélem, klassz idő lesz.

Az ünnepekre főzök sonkát és hozzá lesz mindenféle finomság, de egyébként más főétellel nem készülök, úgysem leszünk itthon az ünnep két napján szinte egyáltalán. Viszont desszertekkel bőven lesz tennivalóm. Lesz zserbó (mert ipari méretű dió készletem van a fagyóban) és tiramisu (mert az Tibi kedvence), répatorta (az olyan húsvéti). Rákóczi túrós is kellene és valami cupcake féle....Hát majd meglátjuk. Úgy tervezem, hogy esténként sütök, napközben jó lenne a gyerekekkel foglalkozni. Ha mindent megsütnék, amit szeretnék, 3 napig ki sem mozdulnék a konyhából. Jó kis húsvét lenne....nem mondom!

Ha reggel a suliban a lányok a csokitojásaikkal villogtak egymásnak, a fiúk egymást locsolták a kölnivel....Olyan aranyosak voltak! Zalánnak este locsolóverseket olvasgattam, végül kiválasztottam egyet, pont azt, amit félig megtanultak az oviban. Illetve kis segítséggel teljesen. "Az én kis kertészlegény vagyok...." helyett üdítő lesz másikat mondani húsvétkor. A tavalyit valamennyien elfelejtettük mire locsolkodásra került a sor.

Ráeszméltem, hogy Zalán névnapja is közeledik napról napra. Néhány ajándékot "visszatartottunk" karácsonyról, két doboz legót, két könyvet és egy lovagvárat, úgyhogy az ajándékok java megvan (amit összcsaládilag kap majd). Azért rendeltem még neki egyet és mást. Apróságokat. Illetve szülinapjára azt a világítós autót, amit olyan kitartóan kér december óta. Mindig bajban vagyok Zalán ajándékaival, Rékánál sokkal több ötletem van....

Hú, tényleg, és könyvtárba is terveztem menni a szünet alatt...Moziról már nem is beszélve. Na látom, ez megint úgy el fog repülni, mintha nem is lett volna szünet.