2015. december 19., szombat

Szombat esti helyzetkép



Tegnap lenyomtam 2,5 liter folyadékot, elsősorban ásványvizet. Teát már nem bírok inni, undorodom tőle. Esetleg a gyógytea menne le, de a hársfateát bevedeltem még a múlt héten, úgyhogy nincs itthon.  1000 mg C vitamin megy még mellé, többet nem merek szedni, inkább sok zöldség és gyümölcs. És persze tart még az antibiotikum is, ama széles spektrumú. 

Ma reggel aztán, ahogy folytattam a fekvéses terápiámat, azt éreztem, hogy nagyon rosszul érzem magam. Kérdezte Tibi, hogy mi a baj, mi fáj és mit tegyünk, de igazán nem tudtam rá válaszolni. Csak hogy úgy általában rosszul érzem magam, kóválygok, rossz a közérzetem, semmi erőm és elegem van. Elkeseredtem, mert elkönyveltem, hogy ennyi volt, ez az antibiotikum sem használt és ha így van, vajon hogyan tovább? Nyilván háziorvos, onnan pulmonológia, újabb röntgen, aztán ki tudja? Karácsony előtt pár nappal miről is álmodik az ember lánya? 

Tibi felnyalábolta a könyvtári könyveket, amiket két nappal ezelőtt már vissza kellett volna vinni és eltűnt a bejárati ajtó mögött. Ekkor elvonultam zuhanyozni, reggeliztem valamit, majd visszahanyatlottam párnáimra. Nem sokáig feküdtem, talán 10 percet, amikor felpattantam, hogy kész vagyok, nem bírom nyomni tovább a kanapét. Volt némi vasalni való, aminek a felét kivégeztem. Persze leizzadtam, de nem bántam. Aztán ittam, ittam és ittam megint sokat, pihentem, szunyókáltam, pihentem, ittam, ittam, pisiltem, ittam.....

Valamikor délután, amikor a többiek elindultak a Kossuth térre a karácsonyi műsorukat előadni, elbóbiskoltam egy fél órácskára. Ahogy felébredtem, akkor megint éreztem azt, amit már a nap folyamán korábban is, hogy talán, talán, talán.....kezdek jobban lenni. Még nem teljesen 100-as az energia szintem, de szuszogás nélkül elmosogattam és nem akartam összeesni egyáltalán közben. Semmi kocsonyaláb....Lehetséges volna, hogy négy tabletta az ötből végül is hatna? Vagy inkább ez a ménkű sok folyadék? 

Most lassan 11 óra lesz, észrevétlenül lélegzem, mármint hogy nem vagyok tudatában annak, hogy levegőt veszek. Köhögök még, naná, de az energia szintem határozottan visszatérőben van. Koppkoppkopp....Tegnap este még volt hőemelkedésem, mindjárt megmérem, vajon ma este van e.

Hátha....