2024. január 16., kedd

Amikor idegállapotba kerültem, Mauónika!

 

A téli szünetben, a két ünnep között épp egy hangulatos sétáról tértünk haza a kutyával, amikor Tibi talált a postaládában egy értesítést. Ajánlott levelünk érkezett Zalán sulijából..... Pislogtam ijedten, a gyomrom is finoman összeugrott, hogy ez meg mi a bánat lehet, amit az osztályfőnök nem tudottt megírni messengerben. Azonban a levelet csak másnap lehetett a postán átvenni, akkorra meg - szégyen, nem szégyen - félig el is felejtettem az egészet. 

Ám 2 napra rá a postásbácsi újra próbálkozott és immáron simán bedobta a postaládába a borítékot. Tibi nem nyitotta ki, meghagyta nekem ezt az örömöt. Majdnem elájultam, amikor elolvastam,  de tényleg. Most is emlékszem, hogy a konyhában álltam, a sütővel szemben és szólni sem tudtam a döbbenettől. Ahogy az igazgató utolsó sorait böngésztem, már inkább düh öntött el. Ajánlotta figyelmembe, hogy a félévig hátralevő időben illetve év végéig kövessem már nyomon gyermekem tanulmányi előmenetelét, legyek olyan jó.  ÉN. Aki van olyan barom, hogy még a hetedikes gyerekének is elmagyarázza az elektronhéjakat, Ausztrália földrajzát meg az egyenleteket szöveggel, a szófajokra, mondatelemzésre, Kőszívűről már nem is beszélve. Nekem ezt nem kell kétszer mondani....Merthogy, mert a lényeget nem is mondtam, gyermekem, ama Zalán a HetedikÁból bukásra áll informatikából, amit digitális kultúrának csúfolnak, de mindegy. Bukásraaaaaaa! Tényleg azt hittem, hogy bezabálom mérgemben az összes bejglit és zserbót, majd leöblítem jóféle skót whiskeyvel, bár nem szokásom, hátha akkor jobban fogom érezni magam. HOgy lehet, hogy bukásra áll?? Tényleg volt valami dolgozat, ami bejelentés nélkül szakadt rá Zalánra és Zalán nem barátja a be nem jelentett dolgozatoknak, távolról sem. Ott tartottunk, hogy egyes lett, bár azt sem értettem, hogy hogy, mert amúgy infóból egész jó. Meg is írták a javítót, ámde azt nem is osztotta ki, nem is írt be jegyet, a többi homály. Illetve több jegye nem volt a krétában, csak az az árva karó.

Ma, bő két héttel az eset után Tibi nézi a Krétát, nézi, nézi, hát nem 5,0-ra áll a gyerek informatikából??? Lett azóta 3 ötöse és az egyes eltűnt. Mennyi adrenalint elfüstöltem már megint teljesen feleslegesen......