2022. július 4., hétfő

Diplomaosztók

 

Egyszer valamelyik kiránduláson a buszon beszélgettek a csajok, hogy kinek hová jártak a felmenői, rokonai egyetemre, fősulira, valami ilyesmi. Csak arra emlékszem, hogy elhangzott az ELTE Jogi Kar, a Corvinus, a Műegyetem és amikor a Cambridge-i Egyetemet is felfűzte Réka a mondandói sorába, az ofő eléggé döbbentem hátrafordult az ülésében Réka irányába, hogy mi van?!

A keresztlányom pedig tényleg felvételt nyert 3 éve Cambridge-be és most július másodikán át is vette a diplomáját a Homerton College-ban. Fantasztikus 3 év lehetett, annyi mindent magába szívhatott, ami egyszerűen kimondhatatlan és itt nem elsősorban a Harry Potter filmmel való számos hasonlóságra gondolok. Egészen biztosan felejthetetlen és kíváncsi vagyok, milyen hangulatban hagyta el a kolesz szobáját és az egész egyetemet....Ahogy őt ismerem, amolyan nem végleges búcsút vett a helyszíntől. 

Cambridge-be nem mehettünk, 2-3 meghívót kaptak a végzősök per fő összesen, ráadásul útlevelünk sincs, viszont Tibi unokaöccse is idén nyáron vette át diplomáját Gödöllőn, öt év után, ráadásul a keresztlányomat megelőző napon, azaz pénteken.  Ez a hét tehát a diplomaosztók időszaka volt. 

Féltem ettől a bulitól a nagy meleg miatt, de szerencsére nem szabadtéren rendezték meg, hanem a Gépész kar aulájában. Egyből hangulatba jöttem, amikor megláttam azt a hatalmas bronz dísz falat az aulában. Réka szerint olyanok voltak, mint a becsapódó bombák a túloldalról nézve, nekem apró magocskák jutottak eszembe, amelyek utat törnek maguknak a kemény, adott esetben (és jelen esetben a nagy aszályban) száraz talajban és ez az élet egyik nagy csodája....de tényleg, belegondolunk, hogy ez mekkora csoda? Hogy lesz vetőmagból kalász és abból kenyér például? 


Az egész diplomaosztó olyan meleg (hőmérséklet is volt, meg kell hagyni) és családias hangulatú volt, tényleg jó volt jelen lenni és tanúja lenni az egésznek.  A fotózást követően itthon folytattuk a bulit Dió esti sétájáig. Klassz volt. 

Úgy néz ki, lesz beugró vízgázos a bulit (melót) lemondó helyett. Legalábbis nagyon drukkolok, hogy most már nem mondja le az új banda. Holnap bele is vágnak, leszedik amit le kell és szerdán ha minden igaz, tud is romlolni a burkoló. Hurráááá! Mondjuk, egy-két hétig nem lesz melegvíz, de most ez nem annyira zavar.