2016. november 2., szerda

Réka esete a telefonnal



Kb. egy hete feljött a szomszédnéni, hogy ez meg az történt a másik szomszédnénivel, úgyhogy most eladó annak a telefonja, 4000 Ft-ért, melyen van 2000 Ft feltöltés. Vadi új, alap modell, nem okos. Nem vesszük meg Rékának karácsonyra? Azt feleltem, hogy nem hinném, de megbeszéljük az urammal. Tibi nevetett, hogy kizárt, hogy Rékának kellene nem okos telefon. Vesztemre megmutattam a leánykának, mire ő teljesen beleszeretett. Itt már tudtam, hogy hibát követtem el, el kellett volna hajtani a szomszédnénit valahová, de minimum vissza az otthonába. A telefonhoz volt egy csini kis horgolt tok...hát Réka készen volt, mint a matek házi. Hát jó, gondoltuk, megvesszük,  2000 Ft nem pénz érte. 

Újabb egy hét múlva megint közelített a szomszédnéni, hogy vissza az egész, a telefon előfizetéses, nem DOMINO-s és egyáltalán, úgyhogy vagy írassuk át vagy....Úgy döntöttünk, hogy visszaadjuk a telefont. Nahát Réka aznap este (vasárnap) csak sírt és könnyezett, potyogtak a könnyei és szipogott....Ilyet én még nem is láttam. Majdnem vele sírtam. De ehelyett inkább nagyon pipa voltam, hogy minek is kellett ez nekünk?? 

Mit csináltunk másnap (hétfőn), Tibivel berobogtunk egy üzletbe és vettünk egy kártyafüggetlen telefont a csajnak, aki 9 lesz decemberben....Még így is lefelé görbült a szája, amikor a szomszédnéni elvitte a másik, a legelső telefonját. Szóval most a csajnak van egy telefonja, amire istenigazából nincs szüksége, bár azt beszéltük, hogy azokon a napokon, amikor vívás van, magával viheti. Én ugyan megyek érte, de ha ne adj Isten nem tudnék érte menni, akkor tudjon róla, hogy más megy. Erre telefon nélkül is rá fog jönni, szóval eh.....na mindegy. 

Összefoglalom. Van tablet, de igazából a gyerekek nem használhatják. Most az őszi szünetre megkapták, de jövő héten újra eltűnik. Most lesz egy mobil is, amin rajta kell tartani a szemem, vajon tanulás helyett nem azt nyomogatja e Réka és egyáltalán....Hát szóval rossz húzás volt, nem is értem, hogyan jutottunk el idáig...

Viszont nagyon jól állok névnapi, szülinapi és karácsonyi ajándékok dolgában, hogy tőlünk mit kapnak a gyerekek, már megvan, pár tippet azért hagytam a tartolyban a rokonoknak is. Még hat hét ezen kívül és következik a karácsonyi szabim. :)