2015. május 4., hétfő

Macskanadrágról


 
Ma reggel megint gyöngéden  ébresztettem az én tündéremet, hogy hasára süt a nap és hogy már mindjárt 7 óra, ébresztő, kelesztőőőő! Szerintem amikor a ruhát ráhúztam, még akkor is szundikált. Nem csoda, hiszen este Tibi intézte a lefektetésüket, ennél fogva 22 órakor még viháncolt mindkettő. Fél 11-kor nyújtottam be a hivatalos kérvényt, hogy most már aztán villanyoltás, teringettét neki!!! Akkor sem tért magához, amikor a nadrágot ráncigáltam rá. Csak amikor már rajta virított a nemes ruhadarab. És egyből hisztivel nyitott. Hogy ő ebben nem, hogy ő csakis cicanadrágban.....Egy nagyon csinos, kényelmes farmerről van szó, olyan, amilyet szeret, szűk szárú (bő szárúval már nem próbálkozom, abba beletörődtem).
 
Na most ha lenne egy toplistám, hogy mi az, ami rekord magasságokba emeli a vérnyomásom roppant hirtelen, az mostanság ez a nadrág kérdéskör. Mert Rékának semmi nem jó. Ha 20 nadrágja nincs, akkor egy szál se'. De minden nyavalyás cicanadrágot beleszámítva, van az 30 is. Már útálom magát a szót is, hogy CICANADRÁG. ÁÁÁÁÁ! Való igaz, hogy Réku nehéz eset. A legtöbb naci pici kora óta lecsúszik róla, az övet és a hózentrégert (vagy mi a bánat ez) nem bírja. A legging pedig olyan kézenfekvő megoldás. Kényelmes, könnyű viselet, csini is...De azért van a világon más is, mint cicanadrág.
 
Minden reggel ez van, hogy ő neki egyik nadrág sem jó, keressek cicanadrágot!!! De ne világosat, rózsaszínt, fehéret, virágosat (ami a cicanadrágok 80%-a), hanem sötétet, mert abban tud csúszdázni, csúszni-mászni a az ovi suli udvarán. Ami pedig azt a 20%-nyi sötét legginget illeti, annak a 10% a szennyesben figyelt, a másik 10% meg már nincs iskolára alkalmas állapotban, mert kopott a térde, fűfoltos a feneke és egyéb hendikeppje van.....
Úgyhogy 7 óra 13 perckor otthagytam az ordító Rékát a bejárati ajtó környékén és 200-as vérnyomással robogtam le a lépcsőn. A délelőttöm ezzel padlóra lett küldve.
 
Hogy utána mi történt, az persze tudom jól. Apukával megegyeznek, hogy jó lesz az a rózsaszín legging, még mindig jobb, mint az anya által szekrényből elővillantott farmer. Az sem baj, ha délutánra fekete lesz a fenekén az anyag, a csúszda miatt. Apuka ráér reggel, apuka kerüli a konfliktust, ő minden vitát elkerül a csemetékkel. Apa mindig jófej, apa mindig enged. Anya siet, anya ideje be van osztva, ami nem lenne baj, de nem tud gazdálkodni vele. Anya kiabál, anya ideges, anya pattog, anya visít. Anya folyton pakol folyton mos, tereget, vasal. Főz, süt, mosogat, terít, mosogat, terít. Anya utasítgat, számonkér, kényes kérdéseket feszeget, mint amilyen a házi feladat vagy a ceruzahegyezés. Anya fenyeget és zsarol. Anya zsémbes, mert mindent ezerszer el kell mondani. Anya szerint rendet kell rakni játék után. Anyát könnyű kihozni a sodrából. Anyával nem egyszerű.....
 
Utólag is boldog anyák napját nekem!