2020. szeptember 9., szerda

Holnap csütörtök....

 Tanév eleje óta már a 3. utasítás érkezik járványügyben, ebből 2 biztosan írásosan is olvasható volt. Most a legutóbbiban az áll, hogy csakis egészséges gyerek mehet iskolába, tehát ha akár csak a torka fáj vagy köhög, otthon kell tartani, közösségbe nem bocsátható. Eddig oktatták a gyerekeket, hogy kell orrot fújni és könyökhajlatba köhögni. Persze a listán ami felsorolja, mi minden tünettel NEM lehet iskolába menni, elég hosszú, rajta van pár élőlény is, mint a tető és ilyesmi,mint a rüh...Erre Rékának ma elkezdett fájni a torka. Mivel nekem kb. fél éve fáj "on and off", hát nagyon nem döbbentem le rajta, sőt Tibinek is szokott fagyi evés után…viszont ha torokfájással sem lehet suliba menni, akkor most tartsam otthon, vigyem orvoshoz? Írtam a doktornéninek, hogy mi a teendő….de nem válaszolt. Ezt úgy értékelem, hogy nem szükséges otthon tartanom a nőt. Mivel Réka nem köhög, a torokfájása is bizonytalan egyébként, megy iskolába. Remélem, nem mi leszünk pont, aki kinyírja az osztályt a Covid-dal.....Tibi szerint nem is piros a torka és köhögést sem hallott, úgyhogy megint túlspilázom az egészet! Hát jó. Rékának egyébként van olyan osztálytársa, aki otthon maradt a héten egy sima torokfájással, csak mondom...

Na még a külön matekról nem is írtam. Az úgy volt ,hogy igazából hatodikban vettem észre, hogy valami nem oké, Réka nincs képben matekból igazán. Negyedikben versenyre is ment. Nem nyert, de nem is sült fel. Ötödikben még simán hozta az ötöst, dicséretet is kapott, de ez hatodikra valahogy már nem így volt, elkezdett szenvedni. Én egyértelműen a matek tanárra kentem az egészet, meg arra, hogy Réka abbahagyta a készüléseket a dolgozatokra..

Aztán jött a home school és akkor a nyáron úgy döntöttem, hogy röpke másfél év múlva felvételi, kell szereznem neki egy matek tanárt. Egy nagyon kedves ismerősöm tudott végül tanárt ajánlani, és még elérhetőséget is tudott. Felhívtam, megkerestem, az ő feltétele az volt , hogy Réka rendszeresen részt fog venni az ő táborain időről időre, amit a szünetekben szokott megrendezni, hogy 1- 2 napos hol 1 hetes. Én – talán perverz módon – még örültem is ennek a lehetőségnek, mi jobb lehet egy matek tábornál fényes augusztusban? Na ugye. Szóval így jutott el Réka matek táborba a vakáció utolsó hetében. Ez lényegében leendő hetedikeseknek szólt, már a felvételi jegyében. Réka eddig nem sokat foglalkozott vele, érthető módon, de azt gondolom, ez már idén is másképp lesz, jövőre meg aztán…végképp. Végül nagyon tetszett Rékának a tábor, mert hát ugye a kulcs: érdekes volt. Praktikákat mutatott, hogyan lehet időt nyerni, mert 45 perc van elég sok feladatra a felvételin, némelyik még nekem is igen új volt, úgyhogy tök lelkesek voltunk Rékával. A táborban a magyar felvételire is készültek, úgyhogy tényleg fullos volt a buli. Jövő szerdán indul a buli, mehet órára...aznap az lesz a 8. órája.

Kedden csütörtökön beindult a fuvola óra, nagy könnyebbség, hogy szolfézs már nincs. Öröm és boldogság. Réka nem sokat mondott a srácról, csak annyit, hogy MÁS. Nyilván más, mert egy huszasévei végén álló csinos nő volt eddig a tanára, most meg egy kb. 22 éve srác. Nem ugyanaz a karakter sem, viszont kedvesnek találta, úgyhogy talán kibírjuk ezt a tanévet. Vagy hát Réka. Most elértük, hogy 37 órája van cirka per hét összesen. Mondjuk, nem nagyon látom Rékát tanulni eddig....amíg mi Zalánnak a szóbeliket gyúrjuk ő úgy valahogy...elvan.