2016. május 7., szombat

Táboros


Egy ideje már tervezem a gyerekek nyarát, hogy NE unja magát halálra Réka, mire ráköszönt a harmadik osztály és hogyan lehet hasznossá tenni Zalán számára is azt a szép hosszú nyarat. 

A héten berontottam igazgató úr (oskola) irodájába. A helyettesének irodáján keresztül csörtettem volna, mint egy vaddisznó, mert amióta tagozatos dolgozatokat tanulmányozok havi egy alkalommal, egyre emelkedő vérnyomással, azt a járást szoktam meg. Most csodálkozva szólt rám a szőke titkárnő (?), hogy hát izé.... arra egyenesen, nem amarra ül eme iskola vezére, az a drága ember....Ekkor beugrott, hogy beíratkozással annak idején tényleg arra vettem az utam, amikor a diri elé szerettem volna járulni. Hoppácska. Végül megtaláltam A.-t és kérdésére elővezettem, hogy mi bizony atlétika táborba szeretnénk felíratkozni. Illetve, én nem, Réka annál inkább. Mire nagyot sóhajtott, elővett valami mappát, jó kövéret és annyit mondott, hogy hát a D. Rékának van hely, amúgy nincs...(van némi protekciónk, na, hát nekünk is jár ennyi.) 

Szóval atlétika táborral fog nyitni a csaj, ami a táborozást illeti. Erre két héttel a vakáció kitörése után fog sor kerülni. Tavaly tetszett neki nagyon, jókat edzettek, délután pancsoltak....klassz volt, bár azt talán nem kell mondanom, hogy nem ingyenes. Ó, egyáltalán nem. 

Ezután két hét valahogy majd eltelik a júliusból (szerintem ekkor leszek szabin, ha minden igaz) és elutazunk valahová nyaralni. Én Erdélyt néztem ki idén, illetve nem is annyira Erdélyt, inkább Partiumot, de még semmi konkrét elképzelésem nincs, csak álmodozom, mint minden évben. Ugyanígy egy Pécs környéki vagy Sopron környéki hosszú hétvége (nagyon hosszú) is tetszene nagyon. 

Ha a két hét szépen lecsorog, kézműves tábor vár Rékára, ahová egyik barátnőjével fog elkacsázni majd minden reggel. Nem ottalvós (vagy hogy írják ezt??) ez sem, egyelőre csak napközis táborban gondolkodunk még. Tábor után egy hét szünet, majd ugyanebből a táborból még egy hét figyel Rékára, csak más lesz a témakör. És ennyi. Szerintem tök jól kitaláltam, mert lesz is tábor, meg nem is, szabad is lesz Réka, de sport és kreatív ezaz lesz benne....Máris az jutott eszembe, ami tavaly, hogy milyen pillanat alatt el fog telni az egész nyáááár....És biztosan így is lesz!

Zalán az némiképp kemény dió, merthogy az ovi már június közepén be fog zárni. Tavaly csak júli elején csukott be öt hétre, mint minden második évben. Szóval Zalánnal lesz kb. 10 hete totál üresen. Hogy a logopédia nem fog egész nyáron tartani, arra lenne egy erős fogadásom. Több ötletem pedig egyelőre nincs. Persze lesz nyaralás, talán több kisebb is, ahogy említettem, de valami még kellene neki is. Hogy mi, azt nem tudom. 

Összesen a táborra elköltött pénzösszeg meg fogja haladni egyébként a 30 000 Ft-ot, ami, ha azt vesszük, hogy egy szem gyerekre van vetítve és kb. 3 hetet fedez még nem is drága. Ha Zalán is iskolás lesz, hatvan-nyolcvan ezer forintot is simán el lehetne költeni különböző táborokra, ami számomra jelenleg még sokkoló. Létezik ingyenes tábor is egész nyáron a város összes iskolása számára, de valahogy oda nem szívesen íratnám be a gyerekeket.

Hát aztán ha így is kitörne az unalom Rékán, amit egyébként nem hiszek őszintén, mert ő egész jól el tudja magát foglalni bárhol bármivel, lehet még egy-egy napos táborba akár benevezni a lányt illetve az Agórás tábor (helyi művelődési központ nyári tábora) sem túl drága egy hétre és Réka ott is jól érezte magát  tavaly.