2015. január 8., csütörtök

Pénteken csütörtök



Ma kifejezetten jó napom volt a munkahelyemen. Ennyit tenne, ha az ember túl lenne a leltár "számolós" részén? Akárhogyis, jól esett....

Említettem már, hogy van egy "céges macskánk"? A mi telephelyünk nem éppen belvárosi, mint az előző munkahelyem esetében az volt az irodánk (Ez az egy jó volt benne, az biztos!), éppenséggel a város táblán kívül található. Nem is hoz ide minden futár ebédent például, sőt, egy darab főzelékért nem fárasztják magukat idáig, csak egész menüt hoznak ki. Na mindegy, nem lényeg. Szóval a macska. Még ősszel jelent meg egy fekete macska, koromfekete, nagy zöld szemekkel a szomszédos kereskedésnél, ahol a kolléganő , nagy állatbarát lévén gondolkodás nélkül megetette a soványka állatkát. Majd újra megetette és újra, míg végül a macska odaszokott hozzánk, ahogy az várható volt. Először csak ebédelni maradt, utána rögtön nyoma veszett a következő gyomorkorgásig. Manapság bezzeg....az egész iroda a macskát irigyli (nincs neve, én Macsnak hívom), mert az álló nap a fűtőtest mellett alszik, szunyókál, lustálkodik, mikor mit, egy széken. Például aznap, amikor én a raktárakban éppen azon voltam, hogy szétfagyjak, Macs a 24 fokos irodában horpasztott P. kollega desszantos stílusú katonai télikabátját takaróként vagy fészekként, lehet választani, felhasználva. Szerintem nagyon jó dolga van. Különösen a kóbor macska múltját figyelembe véve....

Már az első pár hét után nyilvánvalóvá vált, hogy szoptatós anyuka Macs, innestől fogva csupán idő kérdése volt, mikor vezeti elő a kiscicáit. Ha eléggé megbízik bennünk, gondoltuk mi. Na igazából az is segített, hogy hidegre fordult az idő, tovalibbent a nyárias meleg, hűvösödtek az iccakák. Egy reggel, ahogy nyitottam az irodát, három kiscicát vezetett elő Macs. Egy maszkos képűt, akit később Zorrónak kereszteltünk, mert pont úgy fest a rajzolat a pofácskáján, még fekete köpenye is pihen a hátán, egy foltosat és egy kis feketét. Ez utóbbi lányka volt. Imádtuk őket, akár csak a távolból figyelni. Sajnos ugyanakkor egészen vadak voltak, főleg az első néhány hétben. Úgy néztek ránk, mintha ufók lettünk volna. Azelőtt és addig nem igen láthattak embert. Őket nem is sikerült megszelídíteni, végül úgy ajándékoztuk el őket, hogy csak lopott simi-simik jutottak nekünk a cicusokból. Az egyik portás vitte haza a családi házának padlására őket, ahol egerek garázdálkodnak.

Na igen, és itt van a lényeg. Macs ugyanis híresen jó egérfogó hírében áll. Volt olyan kora őszi nap, hogy három egeret is fogott, csak aminek mi tanúja voltunk. Bámulatos türelemmel és tapasztalattal szokott ücsörögni az egérlyukak előtt és vár...vár...majd villámként lecsap, majd táplálkozik. Úgy is szoktunk hívni, MiniFeketePárduc. Mert tényleg olyan, mintha valami varázslattal összezsugorította volna egy botcsinálta HarryPotter....Akármi is volt előző életében, egerésző profizmusának köszönheti, hogy céges macska lett belőle. Vállalati forrást nem fordíthatunk ugyan az ő jólétére, állatorvosra és gyógyszerekre, viszont engedélyt kapott, hogy napközben az irodában tartózkodhasson  reggel 6 és du. 5 között nagyjából. Hát szóval félig-meddig macska tulaj lettem én is. 

Közben holnap péntek, le is telne az év első munkahete, ha a szombat nem lenne orv módon munkanap. Réka hazahozott ma az üzenőjében egy tájékoztatót, hogy szombaton NEM LESZ TANÍTÁS! Iskolába kell menni, de ők aztán nem tanítanak. Ezt értékelem. Zalánt kihúztam az ovis jelenléti ívről, ami a szombatot illeti, szóval ő majd Apával tart, akármerre is menjen őkelme. Én dolgozom elvileg, de nem akarok nagyon elfáradni....Nehogy megártson!

Holnap még egy matek felmérő, a félévben az utolsó. Nem gyakoroltunk rá semmit, mivel a héten nem vettek új anyagot. Forgattam a matek könyvet a kezeim között ma délután, éreztem a késztetést, hogy valahogy készüljünk a dolgozatra....majd elhessentettem ezt a késztetést és elküldtem a gyerekeket játszani. Magyarból közben vették a Z betűt is, jön majd a C, H és a K, ez utóbbi talán már egy másik félévben. 

Megnéztem Mentalistáéknál mi újság, kivasaltam mindent, a gyerekek alszanak, Tibi sehol, a karácsonyi fények még a régiek, tűlevél még van a fán....rosszabb nap soha ne jöjjön!

Jó éjt mindenkinek!