2019. január 2., szerda

Idén az első



Holnap újra meló és ami sokkal rosszabb, vége a téli szünetnek. Soha még ennyire keveset nem tanultunk a szünet alatt, úgyhogy volt pihenés bőven. Kemény lesz, ha holnap 5:45-kor csöng az ébresztő, remélem nem fogom elsírni magam...Ehh, nem kell ennyit nyafogni, elvégre szép két hét és két nap volt itthon szabin, örülni kell, hogy részem lehetett benne. 

Még mindig van 2 szelet diós bejgli, némi mézeskalács, ami már csak a kutyának kell és legalább 10 töltés káposzta. A fagyó is tele van káposztával, illetve holnap ezt viszek ebédre. A gyerekeknek már nem is kínálom. Mivel anyósomék a minap disznót vágtak, hát van itthon sült kolbász és hurka is, ami befőttel és friss kenyérrel, mustárral csúszik. Nem vettem a fáradtságot, hogy krumplit készítsek hozzá köretként. Szilveszterkor volt lencseleves, rántott husi és krumpli sali, kukorica sali...olyan sok, hogy a virslit csak újév reggelén főztük meg. A gyerekek minden nap 11 körül ébredtek, szilveszterkor negyed négykor még fenn tomboltak. 

Tibi két hete leesett a létráról, talán írtam róla, sajnos a sebe mély volt, elfertőződött, úgyhogy családorvos antibogyó kúrára fogta. Ma a sebészetre is bekukkantott fényes fél háromkor (háromig volt rendelés, sehol senki, mármint beteg). Az asszisztens ráripakodott, hogy mit keres ott, már nincs röntgen orvos. Hiába mondta, hogy neki 2 hetes a sérülése és a sebbel van problémája....a nővér csak mondta a magáét, végül szívességnek vehette, hogy ellátták. Rendelési időben. TB-s eü, imádlak. Ezen nem segít a bérrendezés sem, aki ilyen idióta, az mitől lenne akár dupla fizu mellett normális? Mielőtt goromba lenne, bevillan neki a bankszámla egyenlege és megszelídül? Persze ettől nem vagyok az eüs bérrendezés ellen, dehogy is, mert vannak humánusabb eüsök is, csak valahogy olyan sokszor ütközünk ilyesmibe....Na mindegy. Szóval végül ellátták a sebet és holnap kap tetanuszt is Tiborom. Ez most csak onnan jutott eszembe, hogy nem ihatott Tibi szilveszterkor sem pezsgőt, úgyhogy kölyökpezsit vedeltek. Én meg kedvetlenül ittam egy pohárral éjfél után. 

Szilveszterkor lazultunk, filmet néztünk, számítógépes játékokat játszottak a gyerekek, én olvastam, ettünk, ettünk...Szilveszterkor beindultak, nagyon sok. Diónak pont vécére kellett mennie, így kikísértem a kertbe. Tiszta olyan volt a hangzavar, mintha háborús ostrom alatt lennénk. Diót nem zavarta, csak izgatottan szaladgált jobbra-balra, hogy hol repül a vadkacsa, a kakas és egyebek. Sajnos vagy hála istennek, nem tudom, de sehol. Érdekes, hogy ez ennyire a génjeiben van, bár Tibi szerint nem erről van szó, hanem már kölyökkorában, a tenyésztőnél durrogtattak neki, szoktatták a vadászat zajaihoz, hiszen egy vadászkutyának nem félnie kell a puskaropogástól, hanem izgalomba kell jönnie tőle...Hát ebben nála nincs is hiány. Már az augusztus 20-i tűzijátékot is átaludta.


Még 3 hét van hátra a félév végéig, ami nem javít a tényen, hogy holnap suli. Igazából Rékának a nyelvtanra, törire, termismre kell figyelnie, a többi tök stabil. Termismből nem féltem, töriből érdekes az anyag (ókori görögök), a nyelvtan tz viszont homály számomra....Zalánék nem biztos, hogy írnak TZ-ket fő tantárgyból félévig, de a németet nagyon kellene gyakorolni, mert elkezdték a helyesírást is, ami eleinte azért elég nehéz. Schreibtisch, Fleisch, es schneit...meg ilyenek. Remélem, Zalánban lesz akarat, hogy mindezt gyorsan elsajátítsa, valamint figyelni fog órán és akkor nekem is könnyebb lesz. 

Hétvégére, jövő hétre havazást mond az időjárás, amit gyerekek már nagyon várnak. Én is imádom a havat, ha nem a latyakban kell botladoznom. Hát szóval, isten véled téli szabi, téli szünet! Nehezen engedlek el, de talán pénteken délután már semmi bajom nem lesz, hehehe!