2016. július 29., péntek

Újabb hétnek pipa


Úristen, hétfőn augusztus lesz. Hová lett ez az elmúlt két hónap? Világosan emlékszem, hogy múlt héten volt az évzáró. Onnan tudom, hogy aznap volt a magyar-portugál meccs a tévében. Hétfőhöz egy hónapra pedig évnyitó.....az biztos, életem leggyorsabb nyara az idei. Na jó, ne vinnyogjak már túl sokat, olyan vagyok, mint egy sápítozó vénasszony. Azért szeptember egy még nem holnap lesz, csak úgy tűnik.

Rékának letelt az első hét a táborban (Napsugár gyerekház), most jön egy hét tábormentesen - még nem tudom, merre lesznek a gyerekek, de valószínűleg Tiborommal. A héten sok mindent varrogattak (filces táborban járt és pelenkaöltéssel díszítettek mindent. Majd fotózok szépségeket. A következő tábor a sokat eláruló "vegyes technikák" tábor lesz, vagyis fogalmam sincs, mit fognak művelni, de ebből is egy kicsit és abból is...Ide megyünk jövőre is, annyi változtatással, hogy akkor már Zalánt is benevezzük. 

Jövő héten ügyvezetőnk, a "padtársam" asztaltársam nyaralni lesz, szabadságon, úgyhogy egyedül leszek. Ez nem jó, egyrészt mert a telefonja rám lesz irányítva és mindenféle ügyben hívogatni fognak, én meg két dolgot tudok csinálni, rendelést felveszek (bizonyos termékekre a főnököm helyett) és átirányítani a hívást jobbra vagy balra, másrészt egyedül leszek, amit annyira nem szívlelek. Nem lesz jó, úgyhogy ugorhatnánk oda az időben, hogy már itthon van újra.Fordítani kellene egy prospektust, de azt hiszem, nem jutok el odáig a folyton csörgő telefonok mellett....Na majd meglátjuk!

Ha már jövő héten augusztust írunk, lassan ideje lenne beszerezni a tanszereket is. Mivel Zalán "varázsceruza" programos lesz jövőre az oviban (ez egy program "túlkoros" negyedéves egyetemistáknak ovisoknak) , így neki is lesz egy doboza, majdnem ugyanolyan felszereléssel, mint egy elsősnek, legalábbis ami a rajz órákat illeti. Rékának harmadikos cuccok kellenek, amiről fogalmam sincs pontosan mit takar, már tavaly is vakon szereztem be a másodikos cuccokat, nem volt probléma, bár akkor legalább a tantónénik elárulták, milyen füzet kell másodikban...

Ésss a nap híre, hogy lefoglalt szállásunk van augusztus közepére Tordaszentlászlóra, úgyhogy az erdélyi kiruccanásunk megvalósulni látszik. Már nagyon várom. Nem is, nagyon nagyon nagyon nagyon várom!!Torockó, Székelykő, Tordai hasadék....jujj, még össze kell írnom, mi mindent tudunk megnézni a környéken majd, de ezeket biztosan. 10 év után újra Erdélyben, immár gyerekekkel....De jó lesz!