2016. szeptember 22., csütörtök

Miből gondolom, hogy Réka már nem másodikos?


Például onnan, hogy:
- eddig röpködtek az ötösök (osztályszinten), most röpködnek a négyesek és hármasok is minden féle tantárgyból
- RékaCicnak van már jónéhány ötöse, de hogy csakis ötöse lesz egész tanévben, arra olyan sok esélyt nem látok. Szemben ugye a tavalyi, 160 körüli darabszámú ötössel....
- négy-öt jól irányzott vonal a papíron még nem egyenlő az ötössel rajzból
- ennek nem folytatása, de ide tartozik, hogy Réka ma hazaballagott a suliból egy négyessel rajzból (magamban mélyen fel voltam háborodva, hogy Réka és a rajz négyes elég távoli fogalom az én elfogult anyai szívemben, de hát na...) Megvigasztaltam, hogy úgy sem számít, ettől még ő a legeslegjobb rajzból az egész osztályban. Hagy fejlődjék az önbizalma, ugyebár....
- Réka német házija nem volt kész keddre virradóra, úgyhogy ezen a héten, ha a feje tetejére áll, akkor sem lehet ötös a szorgalma. Az ki van csukva.
- Barátosnőjére kétszer rászóltak a héten a tantónénik, mert órán válaszolt egy felé irányuló kérdésre (a padtárstól jött a tudakozódás), úgyhogy hármas eddig magatartásból. Ha holnap vét valamit, akkor kettes lesz....Tavaly ilyen nem volt!
- Környezetből több oldalas leckéket vesznek, amiből kb. minden második órán röpdolgozatot írnak. Később elképzelhető lesz az is, hogy MINDEN óra röpdogával indul. Hát nem cuki?
- Jövő hétfőn magyar tollbamondás felmérő (másodikos anyag), reszkessetek! Ezt nem írták bele a füzetbe, de erre asszociáltam rögtön. Rá egy hétre nyelvtan felmérő a másodikos anyagból. Könyörgöm, akkor már október lesz!
- A magyar füzetbe - ami immár segédvonal nélküli - nem írunk olyan betűket, amelyeket félre lehet olvasni. Az a vonalnak a farkincája a vonalon van, különben azt kegyetlenül O-nak olvassa a tantónéni. A k, amelyiknek a farka nem ér vonalat, nem is k...az h. H, mint hiba.
- Egyre több olyan feladat és találóskérdés merül fel, amit nem tudok csípőből megoldani. Hívni kell a google segítségét. Értitek, nem hogy Réka nem tudja, de én sem....
- Hát ez az évünk is szép lesz és napsugaras, már érzem.