2016. június 12., vasárnap

Hála az égnek.....


Csütörtökön megírták Rékáék az utolsó témazárót ebben az évben. Annyira voltak jófejek a tantónénik, hogy az utolsó 3 napra nem tettek felmérőt vagy dolgozatot már, vagyis a jövő hét hétfőtől szerdáig a kreatívkodás és némi olvasás jegyében fog telni, azt hiszem. Az utolsó környezet felmérő is csillagos ötös lett Rékának, úgyhogy tényleg lehúzhattuk a rólót. Nagyon sóhajtottam és arra gondoltam, hogy te jó ég és édes istenem....végre vége!....Réka is fáradt, még nem is láttam ilyennek (sajnos). Nem akar tankönyvet sem látni.  Node itt a vakáció, majd kipiheni magát. 

ha másodpercekre elfog az az érzés, hogy milyen jó, itt a vakáció, aztán egy tizedmásodperc múlva ráébredek, hogy NEKEM nem. Igaz, megszűnik a reggeli nyaggatósdi, délután sem kell a gyerekeket kergetni hazáig, szóval mindenképpen egy nyugisabb időszakba csapunk. 

Vettem egy halom könyvet olvasnivalónak (halom, ha az árára gondolok, egyébként csak hat kötet az egész.) Közte van az Alma utca 22, Vadadi Adrienn könyve, amit már nagyon régóta terveztem, hogy megveszek, szerintem kb. tavaly ősz óta, de csak most sikerült. Ez valami nagyon vicces, a gyerekek jókat mulatnak rajta, de még én is olykor. Pl. ott van Lajos, a kutya és a kakas, akiből nem lett vasárnapi ebéd. Csúnya néni, Kamilla és a többiek...Szóval tényleg roppant szórakoztató, melegen ajánlom. Ha valaha könyvet írnék, amit persze nem fogok, ilyesmit alkotnék. Iskolásoknak való, bár Zalán is meghallgatja és ő válogatós féle....Persze a Rumini kapitány is a zsákmányok között figyel, Réka későbbre tartogatja, hogy minél tovább tartson. :) Szerintem nyáron végigmegyünk megint az egész Rumini szérián, nem lesz menekvés, bár én nem bánom, csak mesélhessek neki és hogy ők is olvassanak.  

Még nem is tettem képeket az erdei iskoláról, íme hát:



Olyan cuki osztály, remélem a 9 ember távozása és 10 érkezése nagyon nem kavarja fel a bandát.




Réka itt fehér pólóban sorversenyez

Kék pólóban Réka - valamit hajítani készül, de hogy mit? 


Réka kékben bal szélen

Kötélhúzás is volt


Csipesszel, a labradorral 



Itt sült a kenyér 

 Réka és Kamilla


 Osztálykép - Réka csíkos

 Kisült a kenyér - Réka baseball sapkában. Először nem ismertem fel. :)

 Jégkrémezés - Réka a virágtól balra


  


Egyébként meg miről is írhatnék még? Lehet, lassan kifogyok az ötletekből blogilag.

 Lassan virágzik a hárs, úgyhogy isteni illat van az utcánban. Ezt mondjuk, szeretem a nyárban. Jövő héten Tiszavirág fesztivál a városban, immáron 11. alkalommal. A koncert kínálatot megnéztem, nem lesz senki olyan, amire kimennénk. Bezzeg tavaly itt járt Ruzsa Magdi, milyen jó is volt! Azt is kitaláltam, hogy elmegyünk sétahajókázni, ilyenkor indulnak hajók óránként és ha szerencséje van az emberlányának (amire sok esély azért nincs), láthatjuk éppen a Tisza virágzását. A kérészek nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy mikor van a Tiszavirág fesztivál, úgyhogy van, hogy már előtt elvirágoznak. Akárhogy is, a Tiszán még nem hajókáztunk,  ideje lenne.  Szerda az ideális nap erre minden szempontból, egyrészt mert másnap már nincs iskola, másrészt mert akkor érünk csak rá.

Tegnap hatalmas zivatar csapott le a városra, valamikor késő délután-este felé, szerintem szakadt egész éjjel. Reggel, amikor tettem egy bátortalan kísérletet, hogy vasárnap reggel kalácsot szerezzek be a bandának  reggelire (nem jött be), szintén szemerkélt, de nem annyira, hogy ne tudtam volna kerékpárral menni. 

Szóval nagy zuhi volt. Előtte kimentünk Tatához a "kertbe", ahol minden féle finomságot termel, él ott két kutya és egy cica a kölykével, Zalán jól érezte magát. Réka addig Tibivel görkorizni próbált, immáron kellő mennyiségű védőfelszerelés birtokában. A fekete fellegek azonban szétkergettek bennünket, a gyerekek mamával kinn ragadtak a kamrában, színben, ahol az állatok figyelnek (kiscsibék, kiskacsák főleg), mi pedig Tibivel a teraszról tekintettük meg, hogy tombol az eső. SZeretem nézni, amíg el nem ázom, de egy idő után egészen a bejárati ajtóig elért az eső, úgyhogy inkább bevonultunk a szárazra.

Zalánnak még jövő héten végig ovi, csak kibírja majd valahogy. Nekem nincs szabi július közepéig kb., de persze mivel kb. egy hónapja kezdtem, még annyi sem, hát nagyon ne legyek már elkeseredve emiatt! :) Nem is vagyok egyébként. 

Másról momentán nem igen tudok írni. 

A múlt héten nem fogytam egy dekát sem, pedig odafigyeltem, mi eszem. Hát nem baj, van nekem türelmem. Csak kell lenni eredményének a diétámnak, már csak azért, mert sok gyümölcsöt eszem, sok zöldséget, egészségtelent egyáltalán nem...Ha nem fogyok, hát akkor többet kellene mozognom...de erre egyelőre max vasárnap látok esélyt, más napokon hulla vagyok estére. No majd próbálkozunk.