2016. december 16., péntek

16. nap

Na ma sem úgy jöttem el a munkahelyemről, hogy vége, kitört a vakáció szabi, lehúzhatjuk a rolót és majd felrángatjuk január 3-án....Fél négykor kaptam egy e-mail-t, hogy jövő hétre is van egy kamionnyi bizonyos áru, érdekel bennünket? Naná. Úgy zártam az irodát, hogy csak 3 függőben levő ügyünk van (mármint 3x 23 tonna cucc), annyi, ami sima, mezei pénteken sem szokott lenni, nemhogy év végén....Úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy jövő héten ismét befigyel a home office. Nem bánom egyébként, csak minden rendben menjen és zökkenőmentesen. Nincs kedvem idegeskedni....

Este kisütöttük a mézeskalácsot Rékával. Olyan kemény, mint a kő. Viszont elmondhatom, hogy egész kőbányám van keménynek szikla, viszont sok van belőle. Amikor kisült és még meleg volt, maga volt a tökély. Aztán kihűlt.....Azért még nem adtam fel a reményt, hogy hátha pár nap alatt bepuhul. Elkészültek az ajándékba szánt harangocskák is, 4-5 db, ugyanúgy, ahogy a mézeseket, azokat is díszíteni kell majd. 

Hétfőn karácsonyi vásár a suliban. Mindenféle lomot lehet árulni, vagy ha az nincs (mint nálunk) akkor szendvicset, sütit, innivalót. Ami pénz összejön, az az osztályé. Emlékezetes, hogy elsőben sütinyalókákat készítettem, amihez végül nem kaptam nyalókát, úgyhogy bonbon lett belőle, az osztályfőnök pedig 20 Ft/db-ért árulta a 100% csokibevonatú, zserbó ízű golyócskáimat. Mondjuk, a férje megvette az összeset, az jól járt. :) Tavaly...nem emlékszem, mit árult Réka, de szerintem semmit, mert ilyentájt voltam beteg. Idén a szendvicset választottam könnyelműen, úgyhogy megyek is és keresek valami kreatívot és finomat hétfőre, mert a sonkás-sajtos szenya, valahogy nem tűnik elegendőnek. Igazából legszívesebben tonhalas-uborkás szendvicset vinnék, de attól tartok, nagyon nem jönne be a suliban, úgyhogy hm....ki kell találnom valamit. Réka mézeskalácsot is akar árulni, azokat be kellene csomagolni kis celofán zacskókba, hogy mutatós legyen. 

Hétvégén számba kellene venni az ajándékokat is, hogy tényleg megvan e mindenkinek minden, nehogy jövő pénteken derüljön ki, hogy jó ötlet volt XYZ-nek ez és az az ajándék, de meg is kellett volna rendelni, nem csak kigondolni. ....Ja és ami fontos, megvan a kacsaaaaa! Már csak a káposzta hiányzik hozzá. Azt találtam ki, hogy készítek a jövő héten szabolcsi töltöttkápit is (főzni kell, úgyis), az meg eláll akár hetekig is. Főleg lefagyasztva.  Feladat még a hétvégére a hókifli megvalósítása kb. 1 kg lisztből (többnyire réteslisztből), mákos töltelékkel. Mmmm....nem lehet belőle eleget enni. Imádom! Remélhetőleg vasárnap este már a két nagy kacsasütő tálam tele lesz a a vaníliáscukros finomsággal.