2011. április 19., kedd

11 hós lett Zalánom







1) Hetek óta inkább a hátán szeret aludni. Mivel mindkét szülője és nővére is lelkes hason alvó, így Zalánunk ebben kakukktojás.

2) Múlt héten pénteken tett egy lépést előre, majd szombaton kettőt....azóta várjuk a folytatást. 

3) Tíz hónaposan volt 77 centi. A védőnő szerint 75 centi a kispasik 1 éves átlag magassága, szóval colos a gyerek. Ki is nőtte a mélybabakocsit, már csak úgy tudom belefektetni, ha összehajtogatom a lábacskáit. Még jó, hogy kitavaszodott. Súlya viszont pihécske, betegségének köszönhetően egyelőre nem gyarapodott az elmúlt két hétben....8800 g körül lehet még mindig. 

4) Nem mond semmit. Fura is lenne a későn beszélő Réka után egy korán karatyoló öcsi...Bár játék közben gyakran mondogat olyasmit, hogy "ez.....ez"..és amikor Réka eszik vagy iszik valamit, Zalán is kér belőle:  "énis...énis". Kukucskálós játéknál mondaná ő is, hogy "kukkk", de még az ú betű hiányzik. Így is értem, mit szeretne, a "k........kkkkk"-kal kifejezni,


5) Szeme csodaszép mélykék. Még mindig elolvadok, amikor szopi közben felnéz rám. Ez olyasmi élmény, amely már beleégett az elmémbe, bármikor fel tudom idézni, milyen a tekintete....

6) Ha a karomba veszem és úgy teszek-veszek, nagyon oda kell figyelni, mert Zalánomnak ilyenkor hirtelen nyolc karja is nő, bármit megragad és magához húz, lesodor, beleértve a porcelán tányért, a bögre kakaót, a cserepes virágot.

7) Ha rászólok, hogy "nem szabad" (mondjuk leemeli a telefont a helyéről), visszafelesel. Rávágja, hogy "na" vagy "ne" vagy "de",  sokszor még a térdét is rogyasztja a nyomaték kedvéért.....szép kis párbeszéd alakul így ki közöttünk. 

8) Öt foga van, jelenleg a hatodikat növeszti. Ha az is kibújik, úgy néz ki lesz egy kis szünet, mert Heteske és Nyolcaska még sehol nincsenek.

9) A pihepuha, kékmackós fehér takaróját nagyon szereti, azon szokott aludni a kiságyában.

10) Már nem hajlandó fekve szopizni. Ülve viszont klasszul elmatat rajtam, megszorítja az orrom, húzza a hajam, csavargatja a másik mellbimbóm....vagy csak simogat, ami viszont nagyon fincsi.....

11) Ügyesen lapozza a könyveket, szereti a meséket hallgatni. Kisautóval a kezében is láttam már végigszántani a folyosót. A sütifalót is szívesen pakolja meg ezzel azzal. Szereti Réka babáit, szívesen tologatja a babakocsit, mint afféle járássegítőt...


12) Háromszor volt beteg eddig és a hétvége óta már antibiotikumot is látott egészen közelről. Popsiban mért 39,4 az eddigi lázrekordja.

13) Nem szeret etetőszékben enni, így többnyire (azaz mindig) az ölemben ülve költi el az összes étkezést. 

14) Már nem alszik el egykönnyen a babakocsiban.

15) Pépesítve nem eszi meg a banánt, ahogy az almát sem.

16) Kedvence eledele a cukkínifőzelék rizzsel és husival. Vagy a mama főzte husileves tészta nélkül. Ez utóbbi még turmixolva.

17) Éjjel kétszer ébreszt, egyre inkább megszokásból, mert nem szopik jelentősebb mennyiséget. 

18) Autóban menetiránynak háttal ül, bár a lábát lassan hajtogatni kell, annyira kilóg az ülésből...

19) Szívesen kotorászik (kotorászna) szobanövények földjében. Ez Rékától annó teljesen idegen volt.

20) Minap Réka megkérdezte, hogy a konyhai kuka miért van a széken? És a hálóban a kiskukát miért tettem a komódra? Hát mert a Kishuszár (Zalán) imád kukázni. Ez megint olyasmi, ami Rékával nem tapasztaltam. 

21) Még mindig sok mindent a szájába vesz. 

22) A porszívó szerinte egy játék, ami hangos és lehet magunk után húzni. Nem mellesleg, megszabadít a takonytól, ami fontos. 

23) Az összes konyhaszekrény és fiók, valamint a fürdőszoba szerkény ajtaja le van zárva a pakológép kisfiam elől. Elmondhatom ezerszer is, hogy nem szabad, a fejem tetejére is állhatok, ha be tud hatolni egy szerkénybe, akkor be is fog....

24) Récit nagyon szereti. Amikor reggel felébred, rögtön őt keresi, mászik hozzá az ágyba és nem nyugszik, míg így vagy úgy, de fel nem ébreszti. Régebben a haját húzta, ma már inkább simogatni próbálja a haját, vagy egyszerűen ráfekszik, hozzábújik....

25) Nyugodt, vidám, mosolygós baba. És babaságából éppen 1 hónap van hátra....

Friss hír

Zalán megtette első három önálló lépésééééét!!!!!