2014. augusztus 25., hétfő

Nem lesz belőle manöken?

 
Azt szoktam mondani, egyetlen értelme volt, hogy jártunk a Nyitnikék oviba (ugye ahonnan annak idején elhoztam Rékát és beírattam a Pitypangba). Megismertem több jófej anyukát. Közöttük M.-et, akinek a kislánya egy csoportba járt Rékával, E. akkor taposta éppen a nagycsoportot. Néhány éve van már, hogy rendre tőle veszem át E. kinőtt ruhatárának egy részét, mert nagyon csinos ruhái vannak, rengeteg és ebből is kifolyólag nagyon jó állapotban. Első kézből H&M, C&A, Adidas stb.
 
Szombaton beadta M. a rucikat, két hatalmas Ikeás táskában. El lehet képzelni, micsoda mennyiségű ruhát kell(ett) átválogatnom. Sosem egyszerű móka. Ám míg tavasszal Réka könnyedén végigpróbálta valamennyi holmit, a pólótól a hosszúnadrágig, most nem akart kötélnek állni. Kiválasztott egy azaz egy darab kis csíkos, csillámos felsőt és egy puha polárszerű anyagból eszkábált melegítőfelsőt, azt magára öltötte, majd könyörögni kellett minden továbbis ruhadarabért. Rimánkodásaimnak hála, 5 körben végül késő estig felpróbálta a készlet felét, a többit magamtól is elimináltam (garbó, belebújós pulcsi szóba sem jöhet nála, plusz ami túl bő, az lóg rajta, szóval azt is félre lehet tenni).. Még maradt azért holmi, elsősorban ingek, blúzok, néhány szoknya,  egyebek, elleszek vele a héten.
 
Úgy el is gondolkodtam. Ha nekem gyerekkoromban elém tesznek két zsáknyi ruhát, amiből választhatok, bármelyik az enyém lehet, biztosan pislogtam volna, hogy mi a franc van, a paradicsomba pottyantam és eljött immár a Kánaán??? Réka bezzeg nagyjából tojik arra, hogy milyen ruhái vannak. A ruhákra sem pillantott. Persze nem azt mondom, van szeme a szépre, csinire, de ha tehetné pólóban és leggingben szökdécselne álló nap és egész évben. Az üzletekben sem a szoknyákat vagy felsőket nézegeti, hanem a kiegészítőket. Nyakláncok, csatok, gyűrűk. Amiket egyébként csak gyűjt, mint egy pocok, ritkán ölt magára.
 
Az is igaz, hogy nem szűkölködik ruhákban. Nem két nadrágja van 3 pólója és egy szoknyája. Talán itt lehet az eb elhantolva. Mindenesetre nekem olyan különös volt ez a fajta érdektelensége a sok őszi/téli/tavaszi/nyári ruha iránt.....Nem azt mondom, a pénztárcám örülne, ha ez tartósan így maradna. Dehátno.....