2012. december 21., péntek

Ápdét

Még két nap karácsonyig.

Röviden, mert Rékát ebéd után elhoztam az oviból.

1) Bár azt terveztem, hogy ma már nem lesz ovi Rékának, ő este közölte némifokú megdöbbenésemre: utolsó napon is óhajt oviba menni. Igen, az összevont csoportba is, mert saját óvónéni lesz. Szóval prüszkölhetek és szemem forgathatom az óvodára egyre sűrűbben, az megnyugtató, hogy legalább ő szereti. :)

2) Megvan a kacsaaaaa!!! Az uram egyetlen elejtett mondatával elvette az étvágyam, hogy "tápos, hájas cucc"-nak nevezte, ledegradálta az én finom madaramat, de azért is finom lesz! :)

3) Karácsonyfánk holnap lesz, megígérte Tibi. 

4) Kitört a téli szünet!!! Jeeee! Két hét itthon! Megkönnyebbüléssel csuktam be az óvoda kapuját magunk mögött. Szerintem Zalán is nagyon boldog, hogy két hétig nem rángatom magammal naponta kétszer oviba és vissza.

5) Kisült tegnap a zserbó is. Igen csodálkozom magamon, mert nem ez a jellemző rám, de játszi könnyedséggel dobom össze egyik tepsi finomságot sütit a másik után. Ez arcpirítóan nagyképűen hangzik, de mit csináljak, ha így van. IDÉN így van. Hogy tompítsak a dolgokon azért bevallom, a zserbó nem lett tökéletes....

6) Anyu tegnap galád módon felhívott csak hogy közölje, elkészült a töltött káposzta. Két verzió van, fűszeres és kevésbé fűszeres. Ez merénylet volt a részéről, mert keddig semmiképpen nem férek a kedvenc eledelem közelébe. Szóval csak némán nyeltem a nyálam....

7) Tesómmal megbeszéltük, hogy kedden anyuéknál találkozunk, a terített asztal körül. Alig várom!

8) Még néhány ajándék hiányzik, két napunk van rá, hogy beszerezzük.

9) Tibi bejelentette, hogy Szenteste is dolgozik, legalábbis ami a délelőttök illeti. Ez van!

10) Szerdán megvolt az ovis karácsonyi műsor is. Külön bejegyzést szántam neki, de egyrészt nem lesz rá időm és januárra elfelejtem, mit akartam írni, másrészt olyan gyenge volt és olyan pipa voltam, amikor hazafelé szedelőzködtünk, hogy nem is igen van miről írnom.

11) Az óvónénik+dadusok idén sem kaptam tőlünk karácsonyra ajándékot. Eszem ágában sincs "beállni a sorba". Majd esetleg ped. napra. Esetleg.

12) Hááát, a nagytakarítás...a gyengém....Azzal szerencsém van, Réka múlt heti bulijára megcsináltam, amit szerettem volna. A többi meg nem számít.

13) Megyek összpontosítani és ajándékokra fókuszálni, hogy tényleg megvan e mindenkinek minden. És ami hiányzik az vajon tényleg hiányzik e vagy csak elfelejtettem, hogy azt már megvettem?? 

14) Hogy ne 13 legyen: vár rám két köbméternyi vasalnivaló...szép estém lesz....

15) Hogy ne lehangoló legyen az utolsó pont: Ma úgy volt, hogy világvége lesz. Még van a napból kb. 6 óra hátra. Remélem, nem hiába készülök ennyit erre a karácsonyra. :)