2017. május 16., kedd

3 hét 2 nap


Jajjj, de álmos vagyok! Ami még nagyobb baj, egyelőre nem hat az allergia gyógyszerem. Szemviszketés, végtelen orrfolyás....mogorva gazdatest, mármint én....szóval az ablakot is hol kinyitottam, hol becsuktam. Kinyitottam, mert melegem volt, de a pollenek miatt újra becsuktam....Elvoltam....Nem mellesleg, tombolt bennem a munkakedv.

Tegnap megérkezett az íróasztal, Tibi utánfutóval átrobogott érte Ceglédre. Gyönyörű a színe, sokkal szebb, mint amilyen a mintadarabon látható volt. Igazából nem egészen elsősnek való asztal, egy gimnazista is tudna neki örülni...de ugye ez vagyok én, képtelen voltam venni neki egy "alap" asztalt bútorlapból, mint más normális szülő....Na mindegy már. A lényeg, hogy gyönyörű. Az örömöm mégsem teljes - nem is én lennék - mert most olyan a szoba, mint egy iroda. Két ágy,két íróasztal és ezzel nagyjából be is telik a szoba. Szóval nem olyan kis csinos már, mint amikor még nem volt ott az asztal. Zsúfolt lett és nagyon költözni kellene már...Majd még sakkozni kell, hogy a gardróbba is káromkodás és fél órás tortúra nélkül be lehessen hatolni egy széldzsekiért, esernyőért, cipőért vagy uram bocsá, egy friss szett ágyneműért....

Zalán nagyon büszke az íróasztalára, tegnap azon játszott. Én már rendeltem is neki egy adag írószer csomagot - tudom, ez már beteges, de egyszerűbb nekem így apránként. Június elején majd úgyis elmondják a tantónénik, hogy PONTOSAN mi kell majd a gyerekeknek, akkor lehet egy második kört menni, vásárolni, egyelőre olyasmiket vettem, ami biztosan kell. Könyöklő az asztalra (vagy inkább asztal védő....), sok-sok grafit, postairon, színes ceruza és társai. Füzetből még maradt Réka idejéből vonalas füzet kb. 3-4, kockás meg tudtommal csak egy féle van.....A négyzetrács az négyzetrács. Iskolatáska, tolltartó, tornazsák megvan. Én korán szoktam elkezdeni a készülődést, így is lesz, amit nyár végén meg kell majd venni, Rékának komplett új ünneplő szett, beleérte a cipőt is és abban sem vagyok biztos. hogy egy negyedik évet kibír az iskolatáskája, bár én örülnék neki. 

Délután felhívott a logopédus, I., hogy jövő héten találkoznak utoljára Zalánnal, mert utána ovikba kell kijárnia szűrni, vagyis nem lesz elérhető. Ezt most tudta meg, hidegzuhanyként érte, de nem tud mit csinálni. Sűrűn kérte az elnézést, de megnyugtattam, semmi gond, szeptemberben újra folytatjuk. Sajnos. Ezek szerint iskolások is járnak logopédiára, azt hittem, iskolára helyre szokták billenteni a gyerekeket....Gondolom, optimális esetben ez így van.   

Egyébként megnyugtatott, hogy ne aggódjak a suli miatt, a tesztek alapján, amit elvégzett vele és rajta, Zalán nagyon okos, nem lesz vele semmi gond. Ha szóba áll a tantónénivel és megnyikkan órán, tényleg nem lesz, én is azt mondom. Addig meg visszafojtott lélegzettel várok majd, hogy mi lesz. Na nem mostantól, az nem lenne egészséges, hanem kb. ahogy elkezdődik a tanév. Átvitt értelemben. Hát majd valahogy beillesztjük az órarendjébe a heti egy logopédiát, Tiborom örülni fog a lehetőségnek.... :)

Még 3 hét a suliból. Rékával szinte lehetetlen érdemben tanulni. Pont ezért már ez a  3 hét is soknak tűnik. Pedig most jön a véghajrá, bár a készleten kellő mennyiségű ötös tenger hullámzik, remélem az elég lesz minden eshetőségre. Nagyon várom a végét. Szerintem én jobban, mint Réka.  Holnap matek TZ....Szerintem kár volt a könyveket is elővenni. Valahogy egy hektó 1000 l lett, a tonna meg 100 kg....csak pislogtam, mint hal a szatyorban.  Remélem azért odafigyel holnap...mert egyébként megérdemelné az ötöst simán. 

Zalán nagyon jó formában van. Ugyan hivatalos betegszabin figyel a fiúcska, de ettől egyáltalán nem szomorú. Ballagás ide vagy oda. Délelőtt látta a doktornéni, a torka a ludas, állítólag nem vírus. Hogy ez honnan látszik, talán már soha nem tudom meg. Gyógyszert - antibiotikumot pl. - nem kapott, orrspré, nurofen és kész. Persze nyomjuk neki a vitaminokat, illetve remélem, Tibi nyomja napközben. 

Nagyjából ennyi a helyzet. Vacsora: meggymártás, sült husi, nyami. A húsvéti bébi hájam ledobtam, de tovább nem fogytam. Nem is csoda, matek tanulás közben muszáj volt betermelni azt a csokis banánt, amit egyébként nem is eszek meg alapból, mert banánhoz semmi köze és egyébként is, az íze semmi különös. Már ott tartunk, hogy csokival megy a tanulás....hát még jó, hogy 2 hét múlva túl leszünk a tanév javán....