2021. március 10., szerda

3. nap

 

Réka ofője nem bírja tovább és holnap első órában dogát írnak genitivből és szavakból, hát öröm-boldoság....ja németből persze. Nem mondanám, hogy Rékáról a lelkiismeret szobrát meg lehetne alkotni, annyit készült, de mindegy. Hátha ügyes lesz, majd megpróbálok neki súgni. Bár a genitiv soha nem volt az erősségem.

Fél füllel követtem ma az eseményeket Zalán matek, német és olvasás óráin. A tanerő kissé türelmetlenebb volt, mint hétfőn, amikor edzett acélként reagáltak minden megjegyzésre. Határozottabban ideges volt, bár Zalán szerint a suliban sokkal többet kiabálnak velük, így online gondolom, annyira nem mernek, hátha befigyel pár szülő. Elég sok még mindig a "kéretlen tartalom", ami megszakítja az óra menetét. Hétfőn még ezeket nagyon szépen leszerelték a tanárok, ma már fenyegetőzés és bünti lebegtetése volt újra és újra a reakció.

- A. néni! Becsukom az ajtót. / A. néni, ugat a szomszéd kutyája. / Elment nálunk a net. / Visszajött a net. /Szomjas vagyok, megyek inni! / Teszek egy könyvet a gépem alá ! / Tesóm véletlenül kikapcsolta a netet. / Nem tudom magam "mjútolni" / Hol is tartunk??? / Szakadozik a vonal! / Én ilyen házit nem is kaptam. / Leesett a ceruzám és nem találom. / Mi volt a kettővel ezelőtti mondat? / Nem baj, ha én nem írtam oda, hogy melyik cselekvés melyik napon volt? (DE!) / Tanítónéni, mi karanténban vagyunk! / Most nem matek óra van??? Azt hittem matek óra van...... / Én nem is jelentkeztem. Tényleg nem jelentkeztem. (Csak megnyomta a jelentkezés gombot valahogy) / Adél lefagyott / Áron, fogd már be a szád! / Emesének olyan halk a mikrofonja, hogy nem hallok semmit. / Áron, ha nem mjútolod magad, kiraklak a csopiból / Na most meg Andi néni fagyott le!! / Nem baj, ha az olvasást a nyelvtan füzetbe írtam véletlenül? / Mi volt a kettővel ezelőtti mondat???? / Zs. néni, ezt a tollbamondást le kellett volna írni??? 

Hát így múlt el az újdonság varázsa, elmúltak a mézeshetek és egyéb közhelyek. Egyébként élmény számba mennek ezek az online órák, olyan nagyon cukik a gyerekek és annyit lehet rajtuk nevetni. Tegnap pl. az egyik mondatben benne volt a Prater szó, amin teljesen ledöbbent az egyik kislány, majd némi döbbenet okozta hatásszünet után megkérdezte: Milyen kráter??? Vagy mi van??? Ma meg A. anyuka és apuka úgy szerelte a webkamerát, hogy közben nem kapcsolták azt ki. Zalán úgy nevetett, hogy majdnem leesett az asztal alá. Én meg azon kuncogtam, hogy ő ilyen jól mulat. Jól elvoltunk. 

Újra megalkottam ma a Limara féle fahéjas kalácsot, estére ebből sem maradt egy morzsa sem. Szerintem nem a mostani lockdown alatt fogok ledobni pár kilócskát....