2022. december 29., csütörtök

Ilyen volt a 2022-es évünk 1.

 

Január - a tavalyi évben a január mindenképpen a nyolcadikos felvételiről szólt. A felvételi hetében még szabadságot is vettem ki, hogy a próbafelvételi tesztekben segítsek illetve hogy egyáltalán segíteni tudjak bárhogy Rékának. Borzasztó hetek voltak akkor, túlspiláztuk ezt az egész ügyet....de persze valószínűleg ugyanígytúl fogom pörgetni Zalánnál is. Az volt a terv, hogy valahol 70-80 pont között tud majd teljesíteni, az elvileg elég bárhová. Varga, Verseghy - spanyol vagy humán szak. Ez volt az iskolák ideiglenes sorrendje. Én bevallom, amikor kiderült, hogy mennyi pontot írt, pityeregtem vagy 20 percet a munkahelyem női szakaszában (a vécében). Ami persze hülyeség volt, nem csak azért, mert eső után köpönyeg....hanem mert igazából nem voltak azok olyan nagyon rossz pontok, főleg, hogy a vitt pontszáma magas volt. Akárhogyis volt, hatalmas megkönnyebbülés volt túlesni a vizsgákon, el nem tudom mondani. 

Február: A február mindig olyan hónap, amikor nem történik semmi. Vagyis hát utólag nem jut róla eszembe semmi. Agyaltunk a gimik sorrendjén a pontok tudatában, de akárhogy sakkoztunk, jobbat nem tudtunk kiokosodni, mint ami az ideiglenes volt. Réka mindenképpen a Vargába vágyott valamiért, de persze a Verseghyt sem bánta volna, főleg, hogy a gimik országos ranglistáján előrébb áll a Verseghy (bár arra RÉka tojt nagyívben, nagyon helyesen). Osztályfőnöke elég csúnyán bánt vele a suliban, kerek-perec közölte vele, hogy egyik gimibe sem lesz elég a pontszáma, amin nagyon felháborodtam, mert ezt egyelőre senki sem tudhatta. Rosszul esett neki, az osztályban sem állt fényesen a közösség, nagyon vágyott már el ebből az iskolából...

Március - Március elején kirobbant az orosz-ukrán háború. Soha nem felejtem, milyen iszonyat volt arra kelni egy reggel, hogy az oroszok bombázzák Ukrajnát. Minden előzetes elemzés azt bizonygatta, hogy nem lesz háború és tessék. Az oroszok bizonyára nem olvasták ezeket az elemzéseket.....Hogy máig nincs béke, az már nem akkora meglepetés...

Márciusban egyik gimi a másik után kirakta az ideiglenes felvételi listáját. Ekkoriban számos listát készítettem, vajon melyik szakról hány visszalépő lesz vagy lehet. Ilyen alapon arra a zseniális következtetésre jutottam, hogy vagy felveszik Rékát a Vargába vagy nem.....Ügyes, nem? Mindenesetre legalább nem arra jutottam, hogy esélytelen, mert a 150. helyen áll és 15 nyolcadikos lehet befutó csak. Esténként azt elemeztem, hogy vajon 10-20-30 emberke kidől-e Réka elől vagy mi lesz?

Áprilisban aztán kiderült minden. Míg ahhoz szoktattuk magunkat, hogy Verseghys lesz a csaj, spanyolos méghozzá, vagy humános, esetleg bioszos a Széchenyi gimiben, lassan elkezdődött a felvételi határozatok postázása. Legelőször a Széchenyi Gimi tette ki a végleges listáját és hát Réka nem volt rajta.....pedig a pontszáma alapján ott lett volna bőven a helye a bioszos osztályban. (Most nagyon szereti Réka a bioszt, úgyhogy elgondolkodtam, mi lett volna, ha ide kerül....) Legalább 10x átnéztem az összes kódot, a felvettek kódját, de Réka nem volt köztük, tehát biztos volt, hogy befutó lett a Varga vagy a Verseghy. Másnap vagy valahogy úgy, email jött a Verseghyből, hogy nem vették fel, ami alapból egy szomorú hír, de mi nagyon örültünk neki, mert így várhattuk a vastag borítékot, a pozitív határozattal a Vargából. Na azt a napot sem felejtem el, amikor ez megérkezett. Nagy volt az öröm....Aznap este étteremben vacsoráztunk.