2018. április 18., szerda

Rosszkor írok


…mert megint olyan elegem van . Csapkodnak, csapkodnak a hullámok és lassan a fejem fölött…Nem is tudnám számba venni hány problémám van, de több fronton küzdök. Az egyik legfrissebb, hogy kiesett a tömés az egyik fogamból. Egy kráter van a számban. Még előző vasárnap ropogtattunk egy zacskónyi cantuccinit, amit nagyon szeretek (bár ez csokis volt és az igazi kedvencem a mandulás), de ezek szerint nem ehetek. Roppant egyet a szerencsétlen fog, aztán tegnap este ki is pottyant a tömés. Mikorra van időpont a doktornőnél? Május 28. Tibi, akivel egy csónakban evezünk, de ő a töpörtőre harapott rá (na olyat nem eszek), azt mondja, ő kivárja ezt a május végét, de én nem bírok egy ilyen likkal élni a számban, úgyhogy kereshetek másik fogorvost. Értitek, másik fogorvost, amikor 14 éve járok a régihez. Tiszta para….

A komolyabb problémáimat nem is taglalom, nem lényeg, bár abból is van legalább kettő plusz a felújítás miatti finomságok. Gáztervhez engedély még mindig nincs, már nem is számolom a heteket, mióta. Tibi békésen várja, hogy a pasas hívja, majd egyszer….de én mindenképpen beszélni akarok vele, mert még a részletes lebontását sem adta ide a költségeknek….Honnan tudhatnánk, mennyire jó ajánlat az övé….

Múltkor találkoztunk R.-rel, aki annak idején a Hunyadit felújította…kb. fél év alatt…Most is megkerestük, de nem vállalta, mert a szabad idejében a saját házát újítja fel. Azt mondja, még egy év és készen lesz. Ez a pasas 12 év alatt semmit nem öregedett, csak bámultam rá hitetlenkedve, remélem, nem tűnt fel neki. Ő mesélte, ahogy egy akciós muskátli virágát csipegette a pénztárnál mögöttünk, hogy 8 hónap alatt lett pecsét a gázterven. Májusban adta be és decemberben jött meg az engedély. Ez csak azért érdekes, mert a nappali-étkezőben már nincs fűtés, a parapeteket leszereltük, a falat bejavítottuk…nincs visszaút. Mondjuk ugyanúgy kibírnánk , mint ezen a télen, de nem próbálnám ki, ha nem muszáj….Tényleg megint azt érzem, hogy jön egy újabb mélypont, olyan, mint amikor az első burkoló bandát elzavartam a háztól és üvölöttem , mint a sakál….Pedig van ám jó is, mert Tibi kijavította a parkettát csiszolásilag és 90%-ban jobb lett. 10%-ban meg nem jobb vagy rosszabb, de bánja már a fene.

A világ szeme tehát lassan a Mestörön, hogy mikor jön glettelni és festeni. Mondjuk, a villanyszerelő nem jött bevésni az étkezőben a villanyvezetéket, de már ez sem érdekel. Meg a fűtés/gázterven, hogy végre készen legyen már! Meg…meg…meg….