2020. április 28., kedd

Kedd


Mostanában már másodszor néztem meg a neten, hogy éppen hányadik hetet is írunk. Tudtátok, hogy van olyan oldal, amelyik ezt megmondja?  Hanyadikhetvan.hu 
Igazából ez csak azért van, mert az irodában hagytam a mindentudó naptáramat, a szállítók meg olykor szállítási hétben jelölik meg, mikor jön a cucc. Én meg világomról sem tudok. Hétfőn még tudom a dátumot, de csütörtökre elveszek a számok világában és vissza kell számolnom. Vagyis előre, na. Nem leányálom két itthon tanított csemete között melózni, mondtam már? 

Olyan sok mesélnivalóm nincs, amúgy. 

Az Ikea még mindig nem nyitott ki, ami nem baj, de a megrendelt áruért sem lehet menni, gondolom, annyi a megbízás. Ez sem tragédia, csak már nagyon kellene az a bazinagy komód, amit kinéztem és úgy gondoltam, a nyári ruhákat már oda rakom be. De hát na. Egyszer csak lesz komód, kivárjuk. Állítólag éjjel kell próbálkozni, akkor befogadják a rendelést. Vagy nem.

Rékának már minden nap van zoom órája, olykor kettő is, legnagyobb bosszúságára. Persze az ofő mozgatja a szálakat, tisztelem, hogy mennyi munkát fektet ezekbe az órákba, igaz, németet elég nehéz online tanulni, papírból.  Most éppen az általános alanyt tanulták, hogy pl. man spricht Deutsch in Österreich, ilyesmi. Illetve az Einkauf - bevásárlás a témakör. Zalánék is szépen haladnak, tanulták még tavaly a können segédigét és most a möchten jött, jól megy neki. Csak az a fránya helyesírás ne lenne, de hát az magyarul sem megy, szóval no para. Szavakat is nagyon sokat tanulnak, folyton a szótárfüzetet bújjuk.

Azt mondja az ofő, hogy a tanulmányi versenyeket mégsem hagyják félbe, októberben megtartják az országos döntőket. Ennek csak én örültem, Réka nem annyira, mert az ofő már előrevetítette, hogy ezek szerint kemény szeptemberük és októberük lesz...És akkor még nem is tudni, hogy a miskolci versennyel mi lesz, ott bejutottak- e a döntőbe. 

Tegnap este elkeztem olvasni, Delia Owens, Where the Crawdads Sing, szerintem nagyon jó, gyorsan beszippantott.....volna, ha nem ragad le a szemem. 

Elkezdtem tornázni, hasazni, szerintem pár napon vagy héten belül úgyis feladom, de egyelőre még nyomom. Esténként. Nagyon hiányzik a mozgás. A kutyasétáltatás fél órája-órája semmi, bár ezt már talán írtam. 

Kaja:
KEDD - ma ez volt
reggelire sült kolozsvári szalonna, főtt keménytojás, kenyér, almalé
Ebéd: hamis gulyás, borsós csirkemell, rizzsel (ez menü)
Uzsonna: alma
Vacsora: brassói aprópecsenye, csemegeuborka

SZERDA - ez a terv
reggeli: amerikai palacsinta, méz
Ebéd: kacsacomb 
Vacsora: 

CSÜTÖRTÖK:
reggeli: tükörtojás, pirítós, lekvár
ebéd: paradicsomleves betűtésztával, rántott csirke párizsiasan burgonyapüré (ezt én főzöm)
vacsora:  hideg - felvágott - zöldségek - igény esetén melegszendvics 

Hétvégére: lasange,rántott  gomba,  sült oldalas, lángos (mert még mindig nem sütöttem) és valami süti? 

Hétvégi program: téli ruhatár cseréje nyári ruhatárra. Mármint a szekrényben. :)