2018. június 8., péntek

Cseresznyéig

1. A gyerekek hazaértek a kirándulásokról tegnap délután. Rékáék elrobogtak korán reggel Szarvasra, de mivel esett az eső, nem mentek be az arborétumba, hanem beültek valami múzeumba…majd hazarobogtak. Két órára itthon is voltak. Hát Réka nem volt valami lelkes. De legalább nem fázott meg, mert egy kis rövidnadrágba ment, amiből kilógott a feneke, mert folyton a hónaljáig fel akarta húzni, mint a taták…. Zalánék jobban jártak Csongrádban, ahol valami Western parkban jártak Bokroson vagy Bokrodon, nem tudom megjegyezni. A rendelkezésre álló zsebpénzt mindkét gyerek elköltötte, úgyhogy van még mit tanulni a pénz beosztásáról és takarékosságról úgy általában …

2. A kutya nem bírja, ha Réka fuvolázik. Néhány sor a kottában és elkezd vonyítani. Eléggé vicces látvány. Általában először csak feszeng, aztán vinnyog, máskor fásultan mered ránk, felnőttekre, hogy csináljunk már valamit, mi ez az izéééé?? Bizonyára túl jó a hallása és bántja a fülét a fuvola sípolása…Abban igaza van a kutyának, hogy Réka még nem léphetne fel a produkciójával a Carnagie Hall-ban. De nem is egy istencsapása....

3. Amióta nem kell tanulni (azaz a héten) minden nap előkerült a fuvola és egy új darabot próbál Réka, amit a nála egy évvel fentebb járó fuvolisták szoktak játszani. Nagyon szép kis zenemű, egész nap ezt szoktam dudorászni, mert bemászott a fejembe nagyon. 

4. A kutya mára virradóra Zalán szobájában ébredt. Naaaagyon cuki!

5. Szobatisztasággal nem haladunk sehogy. A gyerekekkel egyszerűbb volt. Múltkor már azt hittem sínen vagyunk, erre tegnap megállt a plédje fölött, roggyantott és slagolt….Ment a pléd a mosógépbe izibe’. Képes azt megcsinálni, hogy kiballag pisilni, semmi produktum, majd visszaballag és ereszt egyet. Igaz, bekakálni régen kakált be, örüljek ennek, mint majom a farkának. 

6. Tegnap Réka lestoppolta a FamilyFrost-os autót a házunk előtt, választott egy mangó ízű jégkrémet, majd hátra szaladt az apjához az irodába, hogy 1400 Ft lesz….Nem cuki? A barátnője is ott volt, megfelezték a fagyit és mindet betolták. Az üres kelyheket mondjuk a krémszínű kanapén hagyták, de hát mindent nem lehet….

7. A kutya egyszerűen fantasztikus. Vizslát mindenkinek! – mondanám, de ne essünk túlzásokba, van még pár kutyafajta. Reggel, amikor felkelek, őt keresem legelőször. A gyerekek még úgyis alszanak, ő pedig csóválja a farkát, megölel és bújik. Egyszerűen szerelmes vagyok….Reggel Zalán ágyában találtam, ami nem egészen legális, de hajnalban be szokott oda kuckózni. Vagy ha oda nem, akkor Rékához.

8. A „hitvesi ágy” az egyetlen, ami még nem „esett el”, amit még Dió nem vett be…remélem, így is marad ez. Erős leszek.

9. Kaptunk fotót a tenyésztőtől a tesókról. Egy kivételével mind Németországban él, a szukák egészen biztosan, de néhány kan is. Nagyon édesek mind és fura mód hasonlítanak Dióra. Törzskönyv még nincs, elvileg a jövő héten megkapjuk postán. Vicces lenne, ha kiderülne, hogy tacskó-vizsla keverék és nem nő már nagyobbra….

10. A héten kellene a képemnek egy alapos bőrradír, egy kis pakolás, kényesztetés, szemöldök felesleges szőrzetének eltávolítás….Ez a program mindig elmarad és kapkodva, reggelente szoktam sok részletben mindezt kivitelezni.

Még folytatnám, hülyén is néz ki, ha itt félbehagyom, de vár a cseresznye....