2015. november 5., csütörtök

Ajándék vadászat

 
Reggel volt egy mini pánikrohamom, ahogy beértem az irodába (ugyan Zalán még mindig lázas, ma már jönnöm kellett dolgozni. Mama tartja otthon a frontot. ). Ugyanis jövő kedden már Réka névnapja köszönt be és bár van egy hatalmas Ikeás doboz fenn az általunk nem használt cserépkályha tetején, apró kezeknek és szemeknek nem elérhető magasságokban, amely ajándékokat rejt...hirtelen rádöbbentem, hogy minden irányból (mama1, mama2 illetve mi) azért még mindig nem gondoskodtam elegendő mennyiségű ajándékról. Vagy mégis??? Sakkoztam jobbra és balra, aztán végül valamelyest megnyugodtam, hogy előttünk még a hétvége is, előre meg nem köszöntünk fel a névnapján senkit, majd csak lesz valahogy.
 
Elvileg anyósom ajándéka régen beszerezve és ha jobban belegondolok, anyunak is lesz majd mit adnia neki, de akkor mi is marad nekünk?? Ja, igen, a kerékpár és annak új tartozékai. Amiket viszont még nem vettünk meg. Illetve úton van egy téli csizma és néhány hosszú ujjú felső is dukál a kisasszonynak, mert megint ugrásszerűen nőtt őfelsége (de persze a ruhafélék soha nem számítanak ajándéknak. Bezzeg az én időmben ez nem így volt!) Vésztartalék néhány könyv és más semmi!!! Komolyan mondom, ez az ünnepdömping, hogy névnap, szülinap és karácsony Réka szempontjából 6 héten belül levonul, megöl, elbutít és nyomorba dönt. Főleg ez utóbbi.
 
Van egy halom ötletem karácsonyra és szülinapra, plusz ő is kért pár dolgot.
 
- intelligens gyurma
- Meska honlapról rendelt egyedi táska a vicikvacakoknak
- Monopoly társasjáték
- Addictaball "okosjáték"
- legó - egy doboz pipa, már beszerezve
- digi papagáj (ezt kérte, de nem kéne erőltetni)
- könyvek
- Adventi apróságok kb. minden 2. napra
- kreatív rajzos doboz kilőve
- My little pony ilyenolyan vacak a raklapnyi mellé még....
- őőőőőőő
- őőőő
- legó esetleg?
- több ötletem egyelőre nincs.....remélem, nem felejtettem el semmit.
 
Nagyon durva, azt vettem észre, hogy az okosjáték-os honlap kínálatból CSAKNEM MINDEN  vagy annak egy változata már készletünkön van, ami 6 éven aluliaknak való. Oké, 8 lesz Réka, szóval van hová fejlődni.
 
Esetleg még szóba jöhet:
 
- Smart Games - Cannibal Monsters
- Qwirkle és nagyon más már nem...
- Dixit esetleg....
 
Tavaly elhatároztam, hogy négyszer is meghányom és vetem magamban, mit veszek nekik ajándékba, hogy elkerüljem a felesleges beszerzéseket, lásd dínós puzzle Zalánnak, amihez hozzá sem nyúlt. Maximum, ha félre kellett tennie, hogy hozzáférjen egy másik játékhoz. Amiről a lelki szemeim előtt megjelenik, hogy karácsony másnapján elhajítva hever szerencsétlen ajándék valahol, na azt máris törlöm a képzeletbeli listámról. Ilyen szempontból Zalán keményebb dió, még jó, hogy nem neki van ünnephalmozása mostanság. Egyben a meglepetések embere, mert a tavaly kapott versenyautópályát, azt amit pont 11. hónapja hanyagol és többet poroltam a szekrény tetején,mint amennyit ő játszott vele...na az most előkerült, a figyelem középpontjába helyezte Zalánom. Huh, de jó! Ezt sem vettem hiába!
 
Most a legjobban annak örülnék, ha meggyógyulna Zalán és járna foci edzésre boldogan. Minden más másodlagos.