2014. január 31., péntek

Miből gondolom....


hogy túl sok szabadidőm van?

Egyébként hihetetlen, de nincs. Illetve biztosan van, mert újév óta úgy tűnik átrágtam magam a Mentalista szinte valamennyi epizódján éjjel 11 és 01 között... (azt mondja...6 évad 20-24 epizód per évad, az annyi mint....) Akárhogy is, nem szoktam unatkozni, az kizárt.

Valamelyik délután megláttam egy kiírást Réka csoportjának faliújságján, az 500 Ft /félév / fő fénymásolási díjra hívták fel a becses szülők figyelmét. Most annak taglalását ugorjuk át, hogy bizonyos törvények szerint egyetlen vas nem sok, annyit sem szedhetne be az ovi a szülőktől, ezzel is utalva az ingyenes oktatásra (vagymire...).  Mert akárhogy is, a mi érdekünk IS, hogy naponta egyenek a gyerekek tízóraira gyümölcsöt (ezért van minden napra beosztva a "gyümölcs napos"). Az ovi dolga lenne, de a "tisztasági csomag" beszerzésére a csoportpénzből kerül sor (500 Ft/hó, kivéve szeptembert, amikor 1500 és Zalán esetében az októbert, amikor szintén 1500 ruppó). Az sem baj, hogy aki tud, rendszeresen vihet be savanyúságot, befőttet, lekvárt, hogy ínségesebb napokon feldobják vele egy kicsit az ebédet vagy az uzsonnát. (Vagdalthúsos kenyér esetén se éhezzen az a szegény gyerek...házi baracklekvár csak jobb egy fokkal!) És akkor van ez a bizonyos fénymásolási izé, 500 Ft/félév. 

Leszögezem, hogy nem nagy pénz, egyáltalán nem az. Sokkal nagyobb gáz volt, amikor az óvónénik által prezentált bábelőadásra szedett be pénzt az óvoda, legalábbis szerintem. Viszont egyik nap, óvoda felé baktatván eszembe jutott, hogy 500 Ft 10 Ft/lappal számolva  minimum 50 oldal fénymásolt anyagot jelent. Gyermekenként. Na most mivel feladatlapozni nem szoktak, csak a játszóházban vagy a könyvtárban (viszont annak külön díjtétele van általában) minden projektre a szülők adnak be "forrás anyagot", mégis mi a bánatnak fizetem én azt az 500 Ft-ot? Kérdem én. 1000 Ft/év 26 000 Ft/ csoport/év. 

Másnap Zalán óvónénije is megkért, legyek majd olyan jó és 500 Ft-ot adjak be nekik fénymásolási költségekre. Bólintottam, eszembe sem jutott morfondírozni és zsémbelni....
Arra jutottam viszont, hogy biztosan marha sok időm van, hogy ráérek ilyesmin morogni. És milyen kár lesz, ha az ilyesmi már nem fog beleférni a napi agykapacitásomba...:)