2022. június 7., kedd

Június 7

A mai nap nevezetes nap, arról emlékezetes, hogy ez az a nap, amikor utoljára tanultunk ebben a tanévben. Mondjuk, amilyen fásult vagyok, már ennek sem tudok annyira örülni, inkább úgy vagyok vele a vállaimat vonogatva, hogy naná, hogy nem kell tanulni, már lóg a belem, lóg a nyelvem, öt perc alatt padlóra küld Zalán,  minden bajom van, szóval legfőbb ideje volt. 

Fogalmam sincs, hogy miről írtam az előző bejegyzésben, de valószínű, hogy a hétvégéről nem esett benne szó. Ott kezdeném, hogy péntek délután volt a céges bulink, ami általában egy korai vacsorából áll és rengeteg sörből, koktélból és hát ki mit hoz. Egyik kollegám olyan finom sajtos rudat hozott, hazait, hogy rögtön elkértem a receptet, mert én még ilyen istenis soha nem ettem. Ez az a fajta, amit tele hassal is, vacsora után is muszáj volt enni sörkorcsolyának, mert egyszerűen mennyei volt. Még eddig nem sikerült megkaparintanom a receptet, pedig a ballagásra talán meg is sütném.....Én meggyes sört kortyolgattam, meglepetésemre szinte egyfolytában (na azért nem vég nélkül), sötétedés előtt hazatoltam a biciklit. Vagyis robogtam rajta, de rizikós helyeken inkább csak a járdán, mert nem találtam Réka bringáján a hátsó lámpát. Itthon derült, hogy a macskaszemet nyomogattam minden oldalról, hogy majd biztos megtalálom a bekapcs gombot, pedig a hátsó lámpa a vázon volt valahol hátul. Hát tudtam én azt? Nem tudtam. Isten bizony nem azért nem találtam, mert túl sok volt a sörből....

Itthon volt zuhany, hűs hálószoba és megnéztem Ricky Gervaise (remélem, így írja) stand-up-ját a tv-ben, egész jó volt. Ekkora hulla fáradt voltam, úgyhogy csak a pihi maradt, bár még csicseregtünk egyet Rékával, a fiúkat nem nagyon tudtam lekötni, lenn ps-eztek....

A hétvégéről sok mindent nem tudok elmondani, midig vannak a tervek, hogy majd milyen klasszul henyélünk és semmitteszünk, aztán szembesülök, hogy mennyi dolog és tennivaló van, vagyis végigrobotolom a hétvége legalább ennyi napját. Csak a mosás, teregetés, vasalás, rendrakás négyszög egész sok időt felemészt. Mit is főztem? Nem nagyon emlékszem, ja igen, volt egy príma carbonara, palacsinta, zöldborsó főzelék, rántott csirke, ilyesmi. Fejtettünk borsót M. mamánál este 11-ig és szedtünk cseresznyét L. mamánál, igazi ropogósat, istenit hétfőn, annyira jó volt!

Ésss hát ugye mire kettőt pislantottam, máris kedd lett, de most, hogy lassan vége a sulinak és nyár van, nem olyan gáz. Rékáék ma valami sport programon voltak a Véső úton, ami nálunk amolyan sporttelep, itt kap helyet a vívószakosztály, az atlétika szakosztály, a kosarasok van futófolyosó, rekortán pálya és minden hasznos dolog plusz rögtön mellette ott a strand....Délután valami szaxofon koncertre mentek a zeneiskolával, tanulni már véletlenül sem tanul, mondjuk meg is értem.

Zalán ellenben még holnap elvileg ír irodalomból és nyelvtanból is, kíváncsi leszek, mi lesz ebből, mert nagyon nem látom ezt indokoltnak, meglátjuk. Zalán sem nagyon izgatja magát, még néhány hiányzó rajzot le kell adnia holnap este 8-ig, aztán ennyi, tényleg végképp lehúzzuk a rolót, mert szerdán este legkésőbb zárják a jegyeket. 

Vagyis végleg nem húzzuk le, mert Rékának holnap még zárt körű fuvola vizsga, előtte meg becsekkol még a Vargába egy könnyed kis német vizitre (majdnem azt írtam, hogy német tanszékre, hehe, no nem, csak valami munkaközösség), hogy a német felmérőt megírja.

A ballagásra az előkészületek megtörténtek, nagyjából megterveztem, mit készítek én, a hétvégén majd megcsinálják a nagytakarítás eddig meg nem tett lépéseit (pl. a konyha ablakon nem nagyon lehet kilátni, ha úgy süt a nap, igazán meg lehetne takarítani.....na nem mintha a vendégek azt néznék, de hát na....) Ruhám nem nagyon van a ballagásra, kedvem venni pláne nincs, főleg így rekord tehénsúlyból ereszkedvén , szóval rendeltem egyelőre egy blézert a meglevő krémszínű szoknyámhoz, kíváncsi vagyok, vissza kell e küldeni, remélem, nem. Tibi elvileg bele fog fogyni az "érettségiöltönyébe", akarom mondani az esküvői öltönyébe.....hát oké, vehetett volna éppen egy öltöny nr. 2-t, de ha nem, hát nem. 

Hát ennyi a helyzet hirtelen.