2020. június 21., vasárnap

Ami lemaradt


Azt nem is irtam, hogy Réka végül gond nélkül kiszabaditotta a sulibox-ból a 3 hónapja ott rekedt baracklevet. Biztos izgultatok, mi lett a sztori vége. Vitt CIFet és fertőtlenitő Dettol sprét, hogy I. néni, a töri-magyaros meg is torpant mellett, hogy mit művel a boxával. Aztán kellemes vakációt kivánt és üdvözölte Dió kutyát, hehe.

A baracklé nem fortyogott ki, nem robbant szét, még csak nem is lebegett rajta finom penész réteg, sőt, döbbenet, de büdös sem volt. Persze nem kóstoltuk meg, szóval azt nem állitom, hogy finom is volt. Hogy milyen féle volt, nem tudom, szerintem Aldi sajátmárkás....Szóval Réka megkönnyebbült, mert nem égett le a fél suli előtt  - főleg, hogy csak az ő osztálya volt abban az időpontban jelen a suliban....

Olvastam posztjaitokat a bizonyitvány ügyben és kicsit elgondolkodtam, hogy micsoda h...e pi...a vagyok, amiért elégedetlen voltam a bizonyitványokkal....bár ez nem egészen igy pontos. Mert Réka eredményén nincs min szomorkodni, mert csupa egyhangú jegy. Most, hogy már nem mindenből kiváló, csak jeles, az ugyan kit izgat Engem nyilván zavart egy röpke pillanatig, de szerintem azért, mert Rékát zavarta. Egyébként ez az év megint nehezebb volt, mint az ötödik, ám nem olyan nehéz , mint a hetedik. Viszont ha belegondolok, hogy Réka még mindig félkézzel egyensúlyoz és nincs benne a munkájában minden energiája...az megnyugtat. Én egyébként is úgy láttam, hogy nem törekedett arra, hogy minden jegye ötös legyen, csak a végeredmény legyen stabil ötös és végülis ez teljesül. Irodalomból egy négyese van a húszból, a Toldi doga lett négyes, amit már home schoolban irt és nem figyelt eléggé. Mint ahogy a matek négyese is redmentás, ezen rögtön bukott két kiválót és lett helyette "csak" jeles....Na mindegy, Tibi mindig azt mondja, hogy Réka miatt nem kell aggódni, de hát én már csak ilyen vagyok, hogy sokat várok el tőle, mert olyan sok minden van benne és lehet belőle. .... Zalán ügye egészen más, neki valahogy a jegyei ritkán tükrözik a tudását. Ugyanabból a témából simán tud kettest és ötöst irni, függően a napszaktól, a csillagok állásától és hogy mennyit tanult rá....Itt még nem tudom a megoldást. Nála jóval kevesebb a motiváció, nem érdekli a suli, amin néha őszintén megdöbbenek. Csak remélem, hogy ahogy telnek az évek, javulhat a helyzet, majd kiderül. Augusztusban biztos hogy kénytelenek leszünk elővenni a német anyagot, átvenni, ismételni, gyakorolni, hogy szeptember végén, amikor az előző éves ismétlő dolgozatokat irják, tudjon irni egy négyest. Ötöst nem várok el, bár home school-ben irt német ötöst is, amit a suliban soha, csak a szóbeli munkáira szokott ötöst kapni németből kizárólag....Én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ebben a suliban fejezi be a nyolc osztályt, talán könnyebb lenne neki a jóval kisebb követelményű egyháziban, de egyelőre küzdünk, mint malac a jégen. 

Amin még kiakadtam Zalán esetében, hogy magatartásból négyest kapott. Fogalmam sincs, hogy miért, mert soha nem kapott beirást vagy elmarasztalást, az osztály csöndesebb , visszahúzódóbb részéhez tartozik, nála sokkal agresszvabb, verekedősebb fiúk vannak ,kiváncsi lennék, hogy ott befigyel e a bizonyitványban a négyes magatartás, különösen azoknál, akik egyébként kitünőek. Persze gondolom, nem.  Utálom az osztályfőnökét, főleg az ominózus olló eset óta, amikor a nyávogós B. megvádolta, hogy Zalánnál van a francos kétszáz forintos ollója...majd otthon meglett a táskája alján. A hülye picsa ofó pedig vagy ötször elmondta Zalánnak, hogy hol van az olló, hol az olló? Majd végül az volt  a hab a tortán, hogy hozzon neki újat. Ezt utóbb letagadta. MIndegy. Utálom a némbert, fogadóórán is olyan bunkó, mintha rám lenne irva, hogy az én gyerekem nem kitűnő a többi húsz huszonöttel ellentétben. 

Tegnap este bejelentette facebook videóban a fuvolatanárnő, hogy otthagyja a zenesulit , összeegyeztethetetlen ellentétek miatt, stressz miatt, amire már az egészsége is ráment....Gondoltam, hogy nem Zs. néni lesz az, aki végigköveti Réka fuvola tanulmányait, ebben egészen biztos voltam, főleg, hogy kb. szülő korban van.....harminc körüli, de abban reménykedtem, hogy legalább a nyolc osztályt vele végig viheti. Hát nem. Most vagy maradunk a Bartókban és kivárjuk, ki lesz a tanár, ha lesz egyáltalán, vagy megyünk a tanárnőnk után a másik zenesuliba vagy elmehetünk egy harmadikban, már ha ott egyáltalán tudják fogadni. Réka persze habozás nélkül rávágta, hogy követi Zs.t az új suliba. Hátrány, hogy nem az általános suliban lesznek az órák megtartva, hanem át kell sétálnia a zenesuliba. Nincs messze, de télen, sötétben, hóban...hát nem tudom. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy továbbra is lesz kihelyezett tagozat a sulinkban, szóval lehet, hogy mindenképpen el kell majd járni egy másik suliba az órákra. Egyelőre szerdán délben bizonyitványosztás. Őszig kitaláljuk, hogy legyen. Attól is nagyban függ, hogy a mostani zenesuli, a Bartók mit tud majd ajánlani...