2015. szeptember 12., szombat

2 hét mérlege tőmondatokban



Jövő héten kitör nálunk a szezon (melóilag). Már érzem az előszelét, párszor leszúrt a főnököm az utóbbi napokban, a helyzet melegszik, idegek feszülnek pattanásig, meg a tanév is beindult tagadhatatlanul, amely agykapacitásom legalább felét lefoglalja. Nem nagy dolgokról van szó. Hogy ő erről miért nem tud, hogy azt én miért nem küldtem át....hogy amaz miért olyan áras amilyen....Hatalmas problémák! Szóval a jövő héttől szezon, lehet, hogy csak nyomokban fogok előfordulni, mert reggelente nem lesz időm írni, este pedig az erőnek leszek híján. Így is lassan a tyúkokkal fekszem. De majd igyekszem, abban eredményes vagyok.

Véget ért tehát az első két hét a suliból....olyan, mintha hónapok óta járnának szerencsétlenek 


  • Már látszik, hogy ez a tanév durvább lesz, mint az első atyalapatyalás tanév. Persze úgy könnyű, hogy eleve az olvasás képességének birtokában léptük át a suli kapuját. Megtévesztő.
  • Réka ma (azóta tegnap)  hazabattyogott egy VÁLTOZÓ szorgalommal. Csak segítek, hogy ez a 3. fokozat  és nem a jobbik irányba....HÁRMAS SZORGALOM?? Erre még visszatérünk.
  • A különórák listája nem végleges. Felírtam a lányt hirtelen ötlettől vezetve sakkra is, mert a tavalyinak töredéke a jelentkezők száma. Egyelőre kérdőjeles a dolog. Sakkpalotával párhuzamban jó lenne a sima sakk is. Annak ellenére, hogy Réka meg van győződve róla, hogy mindent tud a sakkról, amit lehet...
  • Kaptam egy levelet a sulitól, hogy saaaaajnos az a rajziskola, ami tavaly még 600 Ft nettó összegért elérhető volt számunkra, az most 6100 Ft-ért bár, de továbbra is létezik. Majdnem dobtam egy hátast. Egyből odaintettem Rékának, hogy rajziskola felejtős....Amit aztán rögtön megbántam persze, mert ügyes is és imádja is...Na de ez kérem hogy van, hogy az iskola tantermében az iskola tanára által tartott óra ennyibe kerül? Nyilván, az alapanyagok nincsenek ingyen, filc, festék, kreatív papírok, ragasztó....de ha tavaly megoldották 600-ból miért nem megy ez ezentúl? Költői kérdés.
  • Úszás október közepéig nyitott medencében. Erről nincs sok infóm, Réka kicsit bele van fásulva a vég nélkül rótt hosszokba....milyen káááár!
  • Szülői értekezlet 22-én, kedden. 
  • Második heti magatartás értékelés: példás.
  • Első ültetés megtörtént a második héten. Nem olyan jó helyen mereszti Réka a fenekét órán, mint eddig. Évnyitón elfoglalta a tökéletes helyek egyikét. Most az ajtó felől ül ( U alakban helyezték el az asztalokat és négyen ülik körbe őket, ugye) és balra, oldalt van neki a tábla, háttal ül a fél osztálynak. Ez van.  Őt nem zavarja, az a lényeg. Problémás gyerkőc nem ül az asztaluknál. A padtársa egy O. kezdőbetűjű kisfiú (aki nem Ottó és nem is Olivér, Omár vagy Orbán, esetleg Oszkár. Nem találnátok ki....) 
  • Jövő héten felmérő magyarból, egyelőre ismétlés témakörben. Ennek apropóján átnézzük majd a ly ill. j betűs szavakat és néhány szabályt. Pl. Weöres Sándor, Rákóczi Ferenc, stb. Remélem, másolás nem lesz a felmérőben, mert Réka nagyvonalúan bánik az esetlegesen lemaradó betűkkel. Félek, É. tantónéninek erről más a véleménye. 
  • Szóval hármast kapott szorgalomból. Egyelőre nem tudom, miért. Valószínűleg azért, mert a héten itthon maradt a magyar olvasókönyv (tartós könyv) és pénteken a komplett matek cucc, mert Réka nemes eleganciával lehagyta az órarendről a pénteki matek órát. Az órarendet ugyanis nem a kezünkbe nyomták nyomtatott formában, mint tavaly, hanem a gyerekek másolták le a tábláról. Valami házi is kimaradt, lehet, ez már homály. Ez elvileg elég a hármashoz? Nem bírtam ki, írtam e-mail-t az ofőnek, hogy mit művelt a lány, avasson már be. Egyelőre nem válaszolt. A héten már saját maga pakol a táskájába,-  mármint Réka, nem az ofő - hol ellenőrzöm, hol nem, hátM ez a tanulópénz. Változó szorgalom...nagyhiszen. Itthon, igen. De a suliban?
  • Mai sportbemutató is megvolt a szomszédos iskolában. Klassz volt, nekem a vívás tetszett nagyon, állítólag Rékának is. Úgy el tudtam képzelni, ahogy "kitör" és szúr, ángárrd....hófehér ruhában, hátán a DAVID  ill. a HUN felírat....világbajnok D. Réka...Szép volt!
  • Előfizettem tízórait-ebédet-uzsonnát egyaránt, ehhez kap plusz dobozkában valami gyümölcsöt és nasit. Ezen már sokat filóztam, hogy nem kellene és hű, meg há, de végül nem bírok ellenállni és a szőlő, körte, banán, alma kombinációk mellé befigyel egy-egy Dörmi, Jó reggelt keksz, Pilóta keksz, tejszelet, túró rudi vagy sós keksz. A tervem az volt, hogy majd sütök brownie-t vagy cookie-t, esetleg muffint, de erre egyelőre nem volt komolyabb konkrét erőfeszítésem....Úgyhogy marad a bolti nasi.
  • Más momentán nem jut eszembe....De hogy változót kapott a magatartására az én drága kicsikém! Hát hallatlan!