2014. június 27., péntek

Ovis értékelő



Zalán esetében. 


Azon elmélkedem napok óta, hogy ezt a bejegyzést nekem valahogy össze kellene eszkábálnom (mert belső késztetést érzek rá), node vajon mi a bánatról fogok én írni?? Valójában fogalmam sincs, mi folyik a Napraforgó csoportban. Hasonlóan az átlag szülőkhöz mindig ugyanabban az időpontban érkezem az oviba (reggel 8 előtt pár perccel ill délután 16.45-kor) és hogy a két időpont között mi folyik az ovi falai között, arról gőzöm sincs. Két dolog jellemezte idén a hozzáállásom az ovihoz: 
- a koncentráció, hogy Zalán jól érezze ott magát, no ordítson reggel, beszéljen az óvó nőkkel és szerezzen barátokat. Másra emellett nem sok időm volt odafigyelni. Nem is volt lényeges.
- bizalom az óvó nőkben - biztos jófejek, szakmailag tökjó, cukik és aranyosak, amilyen a hírük.

A tények:
- Zalán nem áll szóba egyetlen óvó nővel sem az oviban (Rékáéval sem). Senkivel, akinek "óvó nő szaga" van. J.vel (Tibi unokatesója, daduska) suttogva olykor szót vált.
- Egyetlen műsort sem láttam idén, amit az ovisok előadtak volna. Karácsonykor és Anyák napján beteg volt Zalán, évzáró pedig kiscsoportban össze van vonva az Anyák napjával. Ezt ki találta ki, nem tudom, de szuperkirály ötlet volt, ha engem kérdeznek (persze nem fognak) 
- Olykor még mindig előfordul, hogy ordítva adjuk át ZalánDaliát az óvó nőknek. Zalán rúgkapál, a nyakamba kapaszkodik.
- Nem szerzett barátokat. Illetve mindig van kivel haverkodni, olykor más csoportbeli gyerekekkel is vígan játszik, de olyan PaffKata-Réka duó nem állt össze Zalán esetében.
- Nagyon örül, hogy kitört a vakáció.
- Napközben minden vélemény szerint jól elvan a csoportban. Nem passzív, nem szomorkodik, a gyerekekkel kommunikál. 
- 2 db verset hozott haza az év során. Nem mondom, hogy többet nem tanultak, csak azt, hogy ő speciel nem. Marha szegényes eredmény. Ha középsőben is hasonlót tapasztalok, szólni fogok az óvó nőknek. Úgyis annyira szeretnek....
- A csoportban vannak érdekes, hogy úgy mondjam, nem átlagos gyerekek.
A. erőszakos, kimondottan rosszindulatú, aki folyton üti-veri a többi gyereket. Amennyire én látom, nem izgatja, ha megbüntetik az óvónénik....
B. nem bírja, ha hozzá érnek, olykor minden átmenet nélkül felsikolt. 
V. nem beszél. Nem csak az oviban, egyáltalán nem. Vizsgálatokra járnak, meg logopédushoz..részleteket nem tudok.
Cs. sem beszél, csak amolyan bébi nyelven (vauvau a kutya pl., nála halmozott sérülést sejtek, olyan fura a tekintete. Mintha egészen máshol járna.)
Ehhez jön még Zalán, aki az óvó nőkkel nem áll szóba. Plusz amiről nem tudok. 
- Ami számomra a legaggasztóbb, hogy mennyire nem szeret járni Zalán oviba. Mert mondhatják, hogy milyen jól érzi magát ott, reggel, ha megtudta, hogy nincs ovi (mert mondjuk szombatot írtunk) olyan boldog és megkönnyebbült volt, hogy csuda. Most is imádja a szünetet, ahogy említettem volt. Nem is tudom, mi lesz egy hónap múlva ha visszamennek pár hétre az oviba...
- A másik félelmem, hogy vajon meddig lesz türelmük az óvónőknek hozzá. Figyelnek e rá kellőképpen. Ő elfordul tőlük, mennyire hagyják ezt rá? Meddig próbálkoznak? Lesz e olyan, hogy már nem? Vagy talán már ott is tartunk? 

Attól is tartok, hogy egy nap arra döbbenek rá, hogy ez az óvónő duó sem különb Rékáénál...Akárhogyis....Boldogabb középsőcsopira számítok. De addig még élvezzük a nyarat. Vagyis ők élvezik a vakációt és meg várom a szabit. Még egy héééét!!!!!