2021. február 1., hétfő

Február 1, hétfő

 

Ma hihetetlenül fos napom volt a melóban. Szembesülnöm kellett a pénteken elkövetett hibáimmal, plusz az egyik beszerzésemet úgy néz ki, visszavonja a vevő, mármint hogy tárgytalan, pedig már szétküldtem  kis ajánlatkérőimnek mindenkinek, aki csak él és mozog. Szóval megváltás volt a négy óra. Komolyan mondom, néha jobb lenne mindenkinek, ha én nem dolgoznék. Mármint rajtam kívül mindenkinek, mert akkor meg nem lenne zsém, ugye.....

Mára már megjelentek a felvételi pontok, gondoltam mindenkire, aki ma szembesült a pontjaival. Drukkoltam nagyon, hogy minél többen örüljenek annak  a pontszámnak, amit elértek és sikerüljön az első megjelölt helyre bekerülni.  A mi sulinkból még nem értesültem senkinek a pontjairól, nem mertem érdeklődni, egy idő után úgyis kiderül, legkésőbb áprilisban.....

Zalánék a naprendszert, Holdat, Földet tanulják környezetből, úgyhogy Zalánnak már nagyon megy az németül, hogy idézőjel - forog a Nap/Föld körül és forog saját tengelye körül - idézőjel vége.  Most ippen nem működik az idézőjel a masinámon.  Olykor azt mondja akkor is, ha egészen más kellene. Na mármint a tengelyekre visszatérve. Németből meg most tanulják  részesesetet, mi azért vicces, mert egy ideje már használják.

Rékával pezsgőt kellene bontani, mert nagy nehezen befejezték  hatodikos töri könyvet. Holnaptól a hetedikeset kell magukkal vinni. Alig hittük, hogy ez is eljöhet még......Amúgy a HetedikBé szusszant egy kicsit, mert múlt szerda óta beteg volt az ofő, kis torokgyulladás befigyelt, de holnaptól visszaáll a stressz szintjük német órán és földrajzon. Így elmaradt a bizonyítvány mellé kapott értékelés is, Rékának nem kellett hallgatnia , hogy én végére azért meg kellene céloznia mégis a kitűnőt. Ja, de így is megkapta,  a korábbi némettanárától, ufff.....Egyébként nem halad a kiscsaj a Kőszívű Ember olvasónaplóval, nem tölti magát az a csúnya feladatlap, pedig elvárható lenne, azt hiszem....Én nem csinálom meg, az biztos.

Hogy környezettudatosabbak legyünk, rendeltem kenyeres és péksütis zsákokat, elegem van  rengeteg szétszaggatott nejlonzacskóból. A gyerekek is kapnak a szendvicseikhez tartós szalvétát, kíváncsi leszek, hogy jön be a dolog. Persze attól még szalvéta kell, csak talán töredéknyi.....Amúgy is csak fehéret szoktam használni.

Na beütött a krach, ki kell kérdeznem a németet a kiscsajtól.

Cső!

Ja és ha, nem muszáj, Hétköznapi Csalódásokat ne hallgassatok, nem érdemlik meg! Én szóltam!