2010. november 12., péntek

Szezonzáró

Ma hivatalosan is befejezettnek nyilvánítottuk kismama társaimmal az őszi szezont a játszótéren. Egyrészt, mert november közepét írjuk és lassan túl hideg lesz a játszótéren tobzódni, másrészt, mert a nagy trió (Zsolti, Kornél, Réka) tavaszig nem röffenhet össze többet játszótérileg. Zsolti nagyfiú hétfőn kezdi az óvódát, szorosan a nyomában Rékával, aki ugye majd csak a január első munkanapján.

Jó lesz ez a kis pihi tavaszig, meggyőződésem. Az utóbbi időben a fiúk egyre többet nyírták, nyúzták Rékát, aki akkor sem agresszív, ha ütik és tépik, max. segítségért kiált...Tegnap már odáig fajult a dolog, hogy Kornél úgy meg találta húzni Réka haját, hogy öklében ott lengedezett jónéhány szőke, Rékától származó hajszálacska. Rékának ez be is tette a kaput, elege lett és indítványozta, hogy inkább sétáljunk a napsütésben - játszótéren túl - szedjünk pitypangot vagy gyűjtsünk leveleket. Távoztunk hát. Kornél még akkor is Réka után nézett, motorján ülve, rezzenéstelenül, amikor már messze jártunk. Ma pedig, ahogy a játszótér felé kanyarodtunk, Réka ilyesmit jegyzett meg. 
- Nem lesz Kornél a jászótéren. És ha nem lesz, nem húzza meg a hajam és nem tépi ki a hajam és nem lök el....

Azért ezt leszámítva, jókat játszottak együtt ők hárman, sajnálom, hogy fotót nem készítettem, ahogy nagyban bandáztak, kukás autónak integettek, önfeledten hintáztak, homokoztak, motoroztak....

Szép volt, jó volt, hiányozni fognak a rosszcsontok. De sebaj, eljön a tavasz seperc alatt (amilyen ütemben telik az idő mostanság....) és vele a folytköv.