2015. szeptember 15., kedd

Eldőlni látszik



Igazán nagyon akarok dolgozni, de szoftver frissítés miatt leálltunk, úgyhogy akár mesélhetek is valamit, nem?

Szóval eldőlni látszik. Tudom, még korai, meg minden, de mégis....iskoláról van szó. Zalánilag. Meg az én lelkemről. Szombaton sport napon voltunk, ugyebár, ahol a programok végeztével minden kisiskolás kapott egy papírtáskát, benne mindenféle egészséges nyammognivalóval. Egy nagy üveg ásványvíz, müzli szelet, szárított alma karikák és egy teljes kiőrlésű meggyes táska....ilyesmi.  Na most nyilván, mivel Zalán nem iskolás és nem volt hivatalos kiküldetésben ezen a sportnapon, hát ilyen táskát sem kapott. No de ami  benne volt, arra nagyon fájt a foga.

Már eleve úgy hagytuk el a tornatermet, hogy Zalán szája lefelé görbült, mert nem vethette rá magát a táskára ott a teremben. Akkor még meg sem fordult a fejében, hogy esetleg Réka nem osztja meg vele a csomag minden csemegéjét. Mire kiértünk, megindult a könnyei is végtelen sorban. E., Réka cimborája, felajánlotta nagylelkűen a müzli szeletét, amit ő nem szeret. Zalán nagyot dobbantott és azt ordította, hogy az nem kell neki, a meggyes táska  viszont igen. Mert ő nagyon éhes. Eszembe villant az a halom omlett, amit reggel a tányérján láttam, érintetlenül. Hát igen, el is hittem, hogy korog a pocak.

Közben Réka elkavarodott a tömegben, táskástul, úgyhogy várni kellett, amíg újra előkerül és megérdeklődni, hogy ugyan megosztaná e javait az öccsével. Addig Zalán rugózott az apja előtt, hogy vegye fel (!), és nyafogott, hogy éhes. És akkor valahogy megvilágosodtam (vagy elsötétültem, fene tudja). Jöttek-mentek az emberkék a folyosón, az öltöző előtt, de nekem valahogy nem volt jelen más, csak Zalán és mi....Felmerült a kérdés, komolyan ezt a gyereket akarom iskolába küldeni, egyáltalán fontolgatom a témát, amikor így viselkedik? Valahogy mintha fordult volna valami az agyamban. Ovi lesz ebből jövőre is.

Réka végül megjelent szatyrostul és persze nem gondolta, hogy teljesen le kellene mondania a meggyeséről (bár nem is szereti a meggyeset). Végül megosztoztak rajta, no. Minden jó, ha jó a vége. Most úgy látom, hogy 90%-ban biztos, hogy lesz egy negyedik ovis évünk. Talán korai így a nagycsoport 3. hetében...de hát na.

És még mindig nincs rendszer, úgyhogy csinálok magammal valamit.

Ui: Még nem derült ki, miért kapott Réka változó szorgalmat. E. tantónéni nem válaszolt e-mail-emre.