2013. szeptember 4., szerda

Jelentem



Zalán jól van. Szinte a régi. Az éjszaka is nyugalomban telt, bár ugrottunk és pattantunk Tibivel minden zajra, mint legutóbb akkor kb., amikor Réka újszülött volt. Okos fiú, szigorúan a hátán fekszik, ha alszik, szétvetett lábakkal, a takaró pedig maximum nyaktól a köldökéig érhet. Még szerencse, hogy nem szégyellős. 

Ugyanakkor alsónadrág, gatya egyelőre elviselhetetlen számára, úgyhogy félmeztelenül szaladgál. Remélem, kellőképpen melegek lesznek az elkövetkezendő napok. Nyugodt, vidám, mintha mi sem történt volna. Étvágya a régi, büszkén lobogtatja a doktor bácsitól kapott hősi oklevelét. Kaka, pisi gond nélkül megy.

A cumira két hét szünet után visszaszokott, de ez borítékolható volt. Részletkérdés.

Vazelin és Nurofen a kezelés két kulcsszava. Fürödni nem lehet szombatig, vasárnap már zuhanyozhat. Addig törölgetjük, mosdatjuk. Várjuk a gyógyulást, legfőképpen a hámosodást.....


Negyedik nap Földváron



Aznap, azaz vasárnap este elvileg távoznunk kellett volna. Legalábbis előzetes terveink szerint. Viszont annyira jól éreztük magunkat, valamit a gyerekek is olyan csúnya kiütést kaptak a "megyünk haza" hallatán, hogy elhatároztuk, belefér egy extra nap....Megérte!




Hazaindulás helyett tehát vacsora után a naplementét figyeltük a löszfalról....


Majd kisétáltunk a Balaton partjára, a kikötőbe. A fiúk lelkesen fotóztak. Nem minket, sajnos. 


Íme egy tanulmány kép. Tiborom is látszik, a háttér is "ott van"....Ez volt a lényeg. :)


Nyaraláskor általában még többet szabad, mint egyébként (erre csóválná szomorúan anyukám a fejét, ha olvasná....) Ennek ellenére nem dicsértük meg a lányokat, amikor a kikötőben csak úgy leheveredtek a járdára és fel sem akartak onnan kelni. Amikor valami Radics Gigi dalt kezdtek kornyikálni, mint két részeg liba.... és turisták fotózták őket, mintha valami performance lenne a két gyerek....gondolkodni kezdtem, hogy mit tettem a vacsorájukba?????


A nap jó részét természetesen mindezt megelőzően a strandon töltöttük. Zalánra nagyon kellett figyelni, mert szőlő szörp helyett a sörünket előszeretettel lopkodta. 0%-os, szóval csak semmi Gyermekvédelem!.....


Egy idilli kép. Apa próbál Alfa lenni.....


Hopp, a hasam behúzhattam volna.....Áh, mindegy, a sajtos lángos után úgysem ment volna. 


Valaki egy idő után mindig nagyon fázott a vízben....


Esti rendszeres buborékfújás....


Egy közepes minőségű, majdnemcsaládi kép rólunk. Réka nem kívánt szerepelni a képen....no comment!


Napközben általában ezt láttam, ha ránéztem....


Vagy ezt itt.....(fordítás jobbra 90 fokban...)