2016. április 7., csütörtök

Évforduló


Majdnem elfelejtettem, hogy a blog mostanában (konkrétan szerintem pont ma) 8 éves. Te jóóó ég! 8 éve írok blogot....Mennyi mindent belefojtok, beletöltök, levezetek rajta, megörökítek és egyáltalán...mennyi történet, mennyi dilemma, kérdőjel, számomra nagy érték minden történet. Amilyen a memóriám, alig 1%-a maradna meg a fejemben nélküle. Drága blogom, jóbarátom, boldog szülinapot neked!! 

Ennek örömére valami klasszat és frappánsat kellene írni, esetleg vicceset vagy meglepőt, de most semmi ilyen nem jut eszembe, helyette hoztam régi  fotókat az egykori blogokból. 

Nem tudom, van e, aki a kezdetektől olvas, talán 2-3 emberke, akiről még tudok is, először nekik köszönném meg a kitartásukat és hogy "velem vannak". Egyébként meg mindenkit  ölelek, aki most olvas! :) Nélkületek ez a blog nem létezne, nem működne!






Réka első karácsonya



Ő Zalán!!!








Első jégkrém
 9

Balatonföldvár 2009



Döbbenet, hogy idáig is ért neki a fürdőszoba!!


Szopizott is egykoron!


Zalán első napja otthon!!!!!!!!


Amikor még aludt délután....


Amikor elválasztottam....azaz majdnem....



Bennem Zalán....






Copfos

Ők mondták



Tegnap átnéztem Zalán komódját ruhailag. Kiráncigáltam belőle mindazt, amit várhatóan őszig biztosan nem vesz fel vagy éppen ki is nőtt, a pólókat felköltöztettem a legalsóból a legfelső fiókba és kidobáltam egy másik dobozba, amit már kinőtt. Találtam egy klassz kockás vászon nadrágot, ami örököltünk és még soha nem volt rajta. Teljesen újszerű, csak a derekán kellett állítani egy picit. Hurrá! Rá is adtam Zalánra, aki reakció nélkül tűrte a folyamatot, mivel hogy éppen a tévére meredt. Negyed óra múlva elkezd nyüszíteni. 
- Szoros, szorít, brühühü....nagyon csúnya!!! 
Már feladtam, hogy ruha ügyben bármit erőltetnék ilyen vagy olyan elvre hivatkozva, úgyhogy hozzávágtam elővettem egy szürke melegítőalsót. Mire Zalán felsóhajt:
- Jaj, de jó, nem fogok úgy kinézni, mint egy bohóc....

---

Réka bejelenti, hogy holnap matek dolgozat. Otthon előkapja azt a két oldalas gyakorlólapot, amit házinak kaptak. Készen van, ami jó pont. Átnézem, néhány típus feladatot teszek fel neki, mind hibátlan....de még nyitott mondatosat szívesen gyakorolnék. Hiába, mert ő egy könyvet üt fel az orrom előtt és azt olvasgatja.
- Őő....holnap matek felmérő....
- Aha....- fel sem néz.
- Nem tanulunk???
- Te tanulhatsz, nekem elég volt....
Erre mit lehet mondani? Összeszedtem a kis jegyzeteimet. 

Arra számítok, hogy sokáig nem lesz kitűnő. Talán már idén sem, bár azon kiakadnék...


------



Nem szeretem, ha 8-9 éves (vagy akár kisebb leánykákra) rásütik, hogy kamaszodnak, mert az adott viselkedés sok mindennek betudható, de kamasz tünetnek egészen biztosan nem......Rékácska sem kamaszodik, távol áll még tőle szerencsére, a nyelve viszont határozottan élesedik. Múltkor az "én tudjam??"-mal próbálkozott itthon, biztosan a suliban hallotta, de határozottan elutasítottam ezt a stílust, úgyhogy már nem kapja elő a tarsolyából. Jött viszont más:
- Apám tudja....mittudomén....tudja a nyavalya!! 
Vagy a legjobb:
- B. Norbi úgy mondaná: tudja a f...om...
- Hehh???
- Nem én mondtam, B. Norbi!!
- B. Norbi valami koszorús költő, hogy idézni kell??
- Koszorús??
- Híres költő vagy író?
- Dehogy, az osztálytársam, anya!!!
- Akkor elég lesz annyi, hogy "nem tudom, anya"