2021. május 31., hétfő

Már nincs sok hátra, no para!

 Ma hétfő este van, vagyis még pontosan 7 tanítási nap van hátra a tanévből....Na mondjuk nem is, mert utolsó tanítási napon DÖK nap lesz, (nem DÖG), vagyis akkor már csak 6. Réka szempontjából kár, hogy ilyen kevés, mert már nem biztos, hogy mindenből tud majd javítani. Már nem is érdekel egyébként, nyilván szomorú leszek, ha a  bizonyítványt felütve nem csak ötösöket látok, de most már mindegy mert 1) egyrészt én mindent megtettem 2) ő nem tett meg mindent, hát így járt... Volt elég időm félév óta emészteni, hogy ez lesz, sajnos hiába van meg a sütnivalója, ha nem akarja eléggé, ha a szorgalma ilyen szempontból nem elégséges....Egyébként meg végső soron az a lényeg, hogy legyen elég esze, azzal nincs baj, aztán majd megoldódnak a dolgok, talán a kamaszkora is szelidül, talán minden egyszerűbb lesz. Vagy nem.  

Azért pl. amikor reggeli közben beszélek hozzá, majd rámnéz olyan nagy flegmán és annyit mond, hogy "mivan?".... akkor bele szoktam kapaszkodni a villámba vagy a bögrémbe, mikor mi van a kezemben és kivárok pár másodpercet, mire minél szolidabban helyre igazítást kérek. Nem, nem hagyom elszabadulnia sárkányt, mert akkor megkapom, hogy én mindig csak ordítozok vele, ami nyomokban már igaz is lehetett volna akár....

Akkor bezzeg elgurult a gyógyszerem, amikor megláttam a töri javító dolgozat jegyét a Krétában, egy nagy kövér, vigyorgó hármas képében. Hármas??? Már megint? Mikor utánaolvastunk Verdun-nek és Sommes-nak is. Kikérdeztem a témakört és tudtam TUDTAM TUDTAM, hogy jelesre tudja minimum. Hogy lehet az hármas?! Hagytam magam az indulataim által vezérelni és írtam az ofőnek, hogy említse már meg a töri tanárnak, hogy az a hármas az biztosan nem hármas, mert többedszer fordul elő, hogy nem éppen azt az osztályzatot látom viszont a naplóban, amire számítok. Nem is tudom, hogy miért írtam neki, elfelejtettem elszámolni 10-ig. Este jött a válasz, hogy bocsi, az órai aktivitást akarta osztályozni, az ötös és véletlenül elírta a hármasnak. Szóval igazából igazam volt, de mégsem....Ja és a legutóbbi dolgozata is ötös lett, a Verdun-ös. Na így legalább már egy kicsit jobb lett a kedvem a hétvégére. 

Réka egyébként csütörtök óta beteg, de csak a COVID helyzetben számít betegnek, folyik az orra és köhög, mély basszus lett a hangja, egyébként normál körülmények között mehetett volna iskolába. 1-2 nap után mindenképpen. Hát most 3 tünetmentes nap a feltétel az iskolába menetelnek, az kb. június 10 lenne, de persze mivel csütörtökön mennek a NEFAG-ra kirándulni, hát akkor már megy iskolába boldogan. Vagy hát nem annyira boldogan, de megy.Ami elmaradt - egy kis szaftos kémia Tz és egy biosz TZ. Hogy nyelvtanból tud-e javítani nem tudom, másból remélem, már nem kell neki. Ugye a fizika elesett, vagy 4 dolgozata volt "egyponthíjánötös"....és egyelőre énekből is négyesre áll, mert nem adott le két házidolgozatot. Külön díjaztam, hogy a tanárnő megalázta kvázi Rékát az osztály előtt és azt állította, hogy egyetlen egy házit sem adott le a home school ideje alatt, ami nem volt igaz. Egyébként meg süsse meg az ének négyest nyárson, nem visz pontot. Csak értitek, négyest kap énekből a szolfézs alapvizsgás, 2 évet furulyázó, 4 évet fuvolázó lányom. Hát legyen boldog a négyessel a tanárnő, ha ez dobja fel a napját!

Hogy alaptantárgyból, magyarból fenyegeti Rékát négyes, mondhatnám, hogy felér egy kisebb katasztrófával. Megint írt egy 50/40 pontos magyar felvételit, írt már 45.öt is, úgyhogy akkor ha ez a négyes ebben a suliban, akkor négyes lesz és bukik egy pontot. Történt tragédia? Nem történt. 

Az már nagyobb tragédia, hogy unokatesóm agyvérzéssel fekszik a kórház intenzív osztályán, 17 éves és 14 éves lánya aggódik utána. Az ilyen dolgok az igazán súlyos dolgok, nem holmi osztályzatok még ha hetedik év végére esnek is.....

Zalánnak most ültük meg a szülinapját újra a hétvégén, majd hozok fotókat, nagyon durva, hogy már ő is belecsapott a 12.-be, jajjjjj......


Lekerültünk



 


Rossz sorrendben tettem fel a képeket a post-hoz, mindegy....A lényeg. Látjátok a második fotón a falon azt a két fekete pontot? Az két szög. És a szögön lógott két fotóbRékácska szobájában, melyek most valahogy leselejtezésre kerültek. Szerencsére csak a keret, mert széttört, a fotók a könyvespolcra költöztek abba a csipeszes izébe. Mondjuk Zalán fotói a fiók mélyére, szóval ő egyelőre rosszabbul járt.

Azért lopóztam be a szobájába, mert láttam, hogy az íroasztalán van némi nachos, ami nekem amúgy tiltólistás és amíg majszolgattam lopva, mint egy gyerek, kiszúrtam az új felállást a fotókkal kapcsolatban. Kicsit elszomorodtam, mert nem rögtön vettem észre a könyvespolc forgatagában a két képet, de tulajdonképpen jó ez így. Nem rossz, na.