2019. április 10., szerda

Esik, zuhog, szakad, de ez most jó....



Szerda van, holnap csütörtök, ilyenkor mindenkinek jobb már a kedve, mint hétfőn. Szerencsére. 

Ma nyílt nap volt a zenesuliban, szóval beültem Réka fuvola órájára. Korábban érkeztünk, így még az előző tanítvány órájából is elcsíptünk negyed órát....Hát tiszta szerencse, hogy nem lettem tanár, mert biztos masnit hajtogatok kínomban a fuvolából annak hatására, amit az a harmadikos fiú művelt. Gondolkodtam is, hogy valami nálunk ritka madár SNI-s lehet, valami meg nem értett zseni, de állítólag nem. Mármint nem SNI-s és nem is zseni, egy teljesen átlagos kisfiú, csak iszonyúan elfáradt az egész napos suli és a mai Májusfa futás után, amit ebéd után rendeztek a városban. Végül eredménytelenül zárult az óra, majd jövő héten folytatják, nem gond. 

Ez a fél óra hangszeres óra nem sokra elég, elfújta Réka a két darabját egy párszor, aztán már jöhettünk is haza. Itthon párszor, mert holnap nyelvtan dolgozatot írnak, de úgy láttam hiába, úgyhogy inkább sütögettem a csirkémet a sütőben, főztem hozzá bulgurt és pirítottam hozzá gombát, répát, cukkínit és hagymát. 

Az új bringám még avattam fel, bár elvittem egy körre tegnap, reggel nem mertem nyeregben munkába menni. Pedig lehet, jobban tettem volna, mert lekéstem az első buszom, a második pedig csak 8 után ér be velem....Ami nem lenne gond annyira, de ma reggel vendégei voltak a Főninek Ausztriából hajnali 8 óra előtt. Hát remélem, nem érezte cikinek,hogy a közvetlen kolleginája késve ér be az irodába, mindenesetre elejtettem nekik, hogy lenn a fiúkkal egyeztettem valami ügyben, azért késtem. Azért késtem 5 perccel még többet. 

Délben sütiztünk is a három legkedvesebb kollegával, Főni anyukája lekváros tekercset küldött be, cukormenteset. Ahhoz képest is finom volt, meg hát amúgy is, csak éppen négy szeletet be tudtam volna törölni az egy helyett. Mindig tervezgetem, hogy viszek be egy nagy tálca sütit, valami finomat, mondjuk rákóczi túrósat vagy kakós csigát, de ha sütök is, az általában még aznap vagy legkésőbb másnap elfogy. 

Közben kitaláltam, milyen desszerteket készítek húsvétra. Lesz répatorta sok-sok narancsos-mascarponés-tejsíznhabos krémmel. Aztán lesz sajtos rúd, jó sok és jó sok sajttal, mondjuk cheddarral vagy edamival. Tiramisu kis tálkákba adagolva és epres pohárkrém kekszmorzsával. Szerintem ennyi elég lesz. Persze sonka és sok finom zöldség lesz főtt tojással, mint főétel és mellé, amiről még nem találtam ki, hogy mi legyen. Ha a gyerekeken múlik, akkor brassói lesz vagy rántott hús. Nem is rossz ötlet! Rántott hús! 

Esik az eső, de akkora az aszály, hogy most ez nem számít. A fűnek úgyis jót tesz az eső. Még nem nevezném gyepnek, de remélem, pár héten belül az lesz. 

Ja, és Réka bámulatos módon felgyógyult a fejfájós-hasfájós nyavalyából egy nap alatt, úgyhogy ment ma suliba. Bár délután is mondta,hogy fáj a feje. Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ismertem volna a fejfájás fogalmát....Jó lesz ez a kis szünet a jövő héten....