2023. szeptember 26., kedd

Kedd

 

Zalán noszogatása a külön matekra úgy bennem maradt, hogy még másnap reggel is éreztem, keveset is aludtam, mert járt az agyam....úgyhogy nem mondhatnám, hogy fel voltam dobva. Az egyik autószalon előtt kerekezve hirtelen ki akart tolatni elém egy Suzuki, majdnem elkapta a hátsó kerekemet.  Nem mondom, hogy ő volt a hibás, rosszkor voltam rossz helyen, nem volt elég óvatos ő sem, mindenesetre nagyon nem szeretnék kerék alá kerülni....Már nem tudom összeszámolni a két kezemen, hogy hányszor nyírtak ki majdnem úton hazafelé, vagy melóbe menet.....már úgy ülök a bringán, mint akinek üldözési mániája van és szóltam a főninek is, hogy ha egy nap nem érek be fél 9-ig és nem is üzentem, akkor valaki kilapított...

Odabenn felmostam az irodát, mert a takarítónénink kórházban van és most pár hétig nem jön, nekünk viszont délutánra bejelentkezett egy cseh vendégünk. Csak jobb volt  fogadni egy tiszta irodában...Igaz, nem fehér kesztyűben érkezett, nem húzta végig az ujjait minden polcon és szekrényen. Szerintem a Főninek pókerezni kellene, mert a saccperkábé árajánlatra semmit nem reagált, vagy legalábbis nekem nem tűnt fel, pedig utólag megjegyezte, hogy ez bombaár és még nem is végleges.

Zalánnak természetesen nem volt kedve matekozni, de azért megcsinálta a házi egy részét, ami Lnko és Lkkt volt, következő órára kaptak rengeteg tizedestörtes osztást, mert a tanárúr nagyon bosszús volt, amiért a dolgozatban nagyon sokan nem tudtak osztani tizedestörttel....Még szerencse, hogy mi átvettük a témát, hogy ilyenkor bővíteni kell. Emlékszem, annak idején Rékának fizikából visszaütött ez, hogy a covid online oktatása miatt némi hiányossága volt matekból...

Tibi holnap mehet ez E-on után a gázszolgáltatóhoz is. Este olyan cuki naívan kérdezte, hogy szerintem már 1000 Ft körül van egy m3 gáz?? Mert ilyesmi gázszámlát kaptunk. Hogy is van ez? Kíváncsi vagyok, mi ment félre és hogy a gázosoknál, de elég gáz lenne 1000Ft/m3.....Ez durván 10x-es ár.....Remélem, a vizesek, telefonszolgáltató, szemétszolgáltatás már semmit nem merényel ellenünk. 

Este Zalán kérte, hogy főzzek neki virslit vacsira, annak ellenére, hogy van a hűtőben, káposztás tészta, sajtos-tejfölös tészta, kijevi csirkefalatok (ez bolti), meggyszósz, rizs a tegnapi sülttel és raguval.  Készítettem még egy kis paradicsomsalátát magamnak holnap ebédre. Most meg totál fáradt vagyok, túl vagyunk már a sétán is, úgyhogy mára ennyit.