2011. július 5., kedd

Régi ovi - új ovi

Már nem sok hiányzik és utolérem magam az elmúlt hetek eseményeinek elregélésében. Jeee....


Az óvodában az "utolsó tanítási nap" június 17-én pénteken megtörtént. A ballagással egybekötött évzáró egy héttel korábban lezajlott, arra az átjelentkezés fényében és mert kicsiknek nem volt kötelező, nem mentünk el. Utolsó nap - nem kell mondanom - nem volt könnyes búcsú. Amit egy picit mégis sajnáltam, hogy az anyukákkal többet nem találkozom, max. játszótér szintjén. Volt néhány anyuka, nagymama, akikkel nagyon szívesen beszélgettem...No mindegy.

L. óvónénitől én köszöntem el, egy szál magamban, Réka szégyellőset játszott. Kellemes nyarat és jó pihenést kívántam neki, amit ő viszonozott. Rékát megkértem, hogy a gyerekektől búcsúzzon el, ősztől másik oviba fog járni (akkorra tudta a váltást). Erre ő megállt a folyosó közepén, beintegetett a csoportszobába egy vidám "sziasztok!"-kal, majd fürge szöcskeként bepattant az ajtó mögé, mire bárki is felfigyelt volna rá....

Korábban kitöltöttünk egy papírt az egyik óvónővel, melyben lemondtunk az óvodai helyünkről, sem korábban, sem akkor, sem később senki nem kérdezte a váltás okát, hogy vajon miért viszem másik oviba a lányom. Pedig az igazgatónővel is találkoztam. Ezt egy picit furcsállottam. Ha én óvónő lennék, azt hiszem érdekelne, miért vesznek ki a csoportomból, óvodámból egy gyerkőcöt. 

Az új oviban 23-án került sor a szülői értekezletre. Hatalmas óvoda lesz, 11 csoporttal. Az előzetes infók szerint nagyon klassz óvónénije lesz Rékának (maj'meglátjuk....). Az emeleten lesz a csoportszobája, J. dadus és unokatesó egy személyben a mellette levő csoportban fog dolgozni. Sajnos  csak az egyik óvónő kiléte ismert, augusztus végén értékelik ki a pályázatokat, amelyet 3 új óvónőre írtak ki...ebből kap majd egyet Réka csoportja is. Várhatóan pályakezdő lesz az illető, hm.....Ami a dadust illeti, egy nagymama formájú idősebb hölgy, nekem szimpatikus volt rögtön. 

A szülőit egy iskola éttermébe hívták össze, mert az óvoda felújítása még nem fejeződött be. Egyébként is, a berendezések beszerzése még folyamatban van, takarításra sem került sor, így bajos lett volna a dolog. Úgy hírlik az eddig is nagyon jól felszerelt óvoda ezután méginkább az lesz, aminek örülök.

Újdonság volt, hogy a beszoktatás itt 2 hét, melyből az első héten ott lehetek Rékával. 1-2 órát játszunk együtt, aztán hazajövünk. Mindketten. Régi oviban az első napon fél óra után hazaküldtek...másnap 10 perc után, ami nem volt annyira jó ötlet. Az más kérdés, hogy Réka azért fél évet csak lehúzott egy oviban, nem számít totális kezdőnek. Vagyis lehet, hogy gyorsan beszokik.

Első információ szerint 21-en lesznek egy  homogén csoportban (nagyjából fél év lesz a legidősebb és a legfiatalabb között), majd a bölcsödéből óvodába kerülő gyerekek miatt felduzzadt a létszám 24-re (remélem, azért ennél több már nem lesz, vérszemet kaptam a 21-től - ami kifejezetten alacsonynak számít.)


Hát reméljük a legjobbakat. Bízom abban, hogy egy jó óvodában, hozzáértő pedagógusok mellett vidám óvodás válik Réciből. Erre most minden esélye megvan, azt hiszem.